De aanraakbedieningen gebruiken om een selfie te maken

Als u de monitor dwars op de camera opent en deze naar voren richt, kunt u beelden van uzelf opnemen met behulp van aanraakbediening terwijl u naar de beelden op de monitor kijkt.

Het is handig om de functie Zelfportr./-ontspan. te gebruiken bij het opnemen van stilstaande beelden.

Zelfportr./-ontspan.

De camera instellen

Druk op de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
Het volgende pictogram wordt linksboven op de monitor afgebeeld in de stilstaand-beeldopnamefunctie.

1. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakfunctie] → [Aan].

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Enkelvoudige AF], [Automatische AF], [Continue AF] en [D. handm. sch.].

3. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Breed], [Zone], [Midden], [Volgen: Breed], [Volgen: Zone] en [Volgen: Midden].

4. [Zelfportr./-ontspan.]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Zelfportr./-ontspan.] → [Aan].

5. De monitor dwars op de camera openen

Drukken op de MENU-knop.(Zet dit apparaat in de opnamefunctie.)
    Open de monitor dwars op de camera, richt deze naar voren en richt vervolgens de lens op uzelf.

Gids voor het gebruik van de camera

Opnemen met [Zelfportr./-ontspan.]

Wanneer [Zelfportr./-ontspan.] is ingesteld op [Aan] en u de monitor dwars op de camera opent en deze naar voren richt, kunt u tijdens het opnemen van stilstaande beelden de functie [Zelfportr./-ontspan.] gebruiken. Om het beeld op te nemen, raakt u de monitor aan terwijl u naar het beeld op de monitor kijkt. Wanneer u de monitor aanraakt, stelt de camera automatisch scherp op de aangeraakte plaats en wordt de sluiter automatisch na drie seconden ontspannen door de zelfontspanner-opnamefunctie*, zodat u een helder beeld kunt opnemen door camerabeweging te voorkomen.
Als [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Zone] of [Volgen: Zone], drukt u op het midden van het besturingswiel om het scherpstelkader te vergrendelen, en raakt u daarna de monitor aan.

U kunt ook een beeld opnemen door op de ontspanknop te drukken. Druk in dat geval de ontspanknop tot halverwege in om scherp te stellen voordat u hem helemaal indrukt om op te nemen. De camera neemt het beeld drie seconden later op met behulp van de zelfontspanner*.

* De zelfontspanner maakt gebruik van de automatische scherpstelling [Enkelvoudige AF] die wordt vergrendeld zodra de onderwerpen scherpgesteld zijn.

Scherpstellen op gezichten of ogen

Als u van tevoren [Scherpstelgebied] instelt op [Breed], [Inst. gez.-/ogen-AF] instelt op [Aan] en [Onderwerpherkenn.] instelt op [Mens] voordat u [Zelfportr./-ontspan.] instelt zoals hiervoor beschreven, kunt u de instelling van de zelfontspanner* zodanig veranderen dat de sluiter wordt ontspannen 3 seconden nadat u een gezicht hebt aangeraakt op de monitor om scherp te stellen op dat gezicht of de ogen.

* De zelfontspanner maakt gebruik van de automatische scherpstelling [Enkelvoudige AF] die wordt vergrendeld zodra de onderwerpen scherpgesteld zijn.

Belangrijkste instellingen
  1. MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → [Breed].

2. MENU → (Camera- instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Gez.-/og.prior. in AF] → [Aan].
    Om de functie [Zelfportr./-ontspan.] in te schakelen: MENU → (Camera-instellingen1) → [Inst. gez.-/ogen-AF] → [Onderwerpherkenn.] → [Mens].

Helpgids voor deze camera

Een andere functie van de aanraakbedieningen gebruiken dan [Aanraaksluiter]

Wanneer [Zelfportr./-ontspan.] is ingesteld op [Aan] en u de monitor dwars op de camera opent en deze naar voren richt, wordt de functie [Aanraaksluiter] automatisch ingeschakeld voor aanraakbediening op de monitor.
Om [Aanraakscherpstell.] of [Aanraakvolgen] te gebruiken, stelt u [Zelfportr./-ontspan.] in op [Uit] en geeft u de gewenste functie op voor [Fnct van aanraakfnct].

Helpgids voor deze camera

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.