(Stilstaande beelden opnemen)Een positie opgeven waarop u wilt scherpstellen met behulp van aanraakbedieningen

U kunt een positie opgeven waarop u wilt scherpstellen met behulp van aanraakbedieningen. Wanneer u de ontspanknop half indrukt, zal de camera scherpstellen op de aangeraakte positie.
Bij handmatig scherpstellen kunt u twee keer snel achter elkaar op de monitor tikken om de weergave van die plaats te vergroten.

Aanraakscherpstelling

De camera instellen

Druk op de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
Het volgende pictogram wordt linksboven op de monitor afgebeeld in de stilstaand-beeldopnamefunctie.

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Enkelvoudige AF], [Automatische AF], [Continue AF] en [D. handm. sch.].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Breed], [Zone], [Midden], [Volgen: Breed], [Volgen: Zone] en [Volgen: Midden].

3. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakfunctie] → [Aan].

4. [Fnct van aanraakfnct]

MENU → (Camera- instellingen2) → [Fnct van aanraakfnct] → [Aanraakscherpstell.].

Gids voor het gebruik van de camera

Scherpstelkader

Wanneer [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Breed], [Midden], [Volgen: Breed] of [Volgen: Midden]
  • Wanneer u een positie op de monitor aanraakt waarop u wilt scherpstellen, wordt op deze positie een scherpstelkader weergegeven.
Wanneer [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Zone] of [Volgen: Zone]
  • Wanneer u het scherpstelkader van [Zone] aanraakt in de situatie waarin deze kan worden verplaatst, kunt u de zone verplaatsen.

Het scherpstelkader is klaar om te worden verplaatst

• Raak de positie aan waarop u wilt scherpstellen in de situatie waarin een zone is geselecteerd door op de middenknop te drukken. Het scherpstelkader wordt kleiner en wordt afgebeeld op de positie die u hebt aangeraakt.

Een zone is geselecteerd

Het scherpstelkader wordt kleiner

Hint

• Wanneer [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Flexibel punt], [Uitgebr. flexibel punt], [Volgen: Flexibel punt] of [Volgen: Uitgebr. flexibel punt], kan het scherpstelkader worden verplaatst met behulp van aanraakbedieningen.

Opnemen

Druk de ontspanknop tot halverwege in. Het scherpstelkader wordt groen zodra het onderwerp scherpgesteld is. Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

Om scherpstellen door middel van aanraken te annuleren, drukt u op het midden van het besturingswiel. In de monitorfunctie kunt u ook het pictogram rechtsboven op de monitor aanraken om deze functie te annuleren.

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.