(Stilstaande beelden opnemen)Automatisch scherpstellen op het punt dat u aanraakt

Wanneer u met behulp van de monitor opneemt, stelt de camera automatisch scherp op het punt dat u aanraakt en neemt een stilstaand beeld op.

Aanraaksluiter

De camera instellen

Druk op de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
Het volgende pictogram wordt linksboven op de monitor afgebeeld in de stilstaand-beeldopnamefunctie.

1. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelfunctie] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Enkelvoudige AF], [Automatische AF], [Continue AF] en [D. handm. sch.].

2. [Scherpstelgebied]

MENU → (Camera- instellingen1) → [Scherpstelgebied] → Selecteer de gewenste instelling uit de opties [Breed], [Zone], [Midden], [Volgen: Breed], [Volgen: Zone] en [Volgen: Midden].

3. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakfunctie] → [Aan].

4. [Fnct van aanraakfnct]

MENU → (Camera- instellingen2) → [Fnct van aanraakfnct] → [Aanraaksluiter].

5. Raak het pictogram aan op de monitor.

Raak het pictogram rechtsboven op de monitor aan om de markering links naast het pictogram oranje te maken.

Als [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Zone], drukt u op het midden van het besturingswiel om het scherpstelkader te vergrendelen, en raakt u vervolgens de monitor aan.

Gids voor het gebruik van de camera

Opnemen met [Aanraaksluiter]

Om de aanraaksluiter te gebruiken, stelt u [Aanraaksluiter] in het MENU eerst in op [Aan]. Raak voordat u opneemt het pictogram rechtsboven op de monitor aan om het pictogram links oranje te maken en de aanraakbedieningen mogelijk te maken. Merk op dat deze functie wordt uitgeschakeld zodra u de camera uitschakelt. Voordat u weer gaat opnemen, raakt u het pictogram opnieuw aan om de markering links naast het pictogram oranje te maken.
Wanneer [Scherpstelgebied] is ingesteld op [Zone] of [Volgen: Zone], drukt u op de middenknop van het besturingswiel om het scherpstelkader te vergrendelen en raakt u daarna de monitor aan.

[Aanraaksluiter] is ingeschakeld
[Aanraaksluiter] is uitgeschakeld

* Om deze functie uit te schakelen, raakt u het pictogram aan om het pictogram links grijs te maken.

[Aanraakfunctie sel.] toewijzen aan een customknop

Door [Aanraakfunctie sel.] toe te wijzen aan een customknop, kunt u gemakkelijk [Aanraakfunctie] in- en uitschakelen elke keer wanneer u op de customknop drukt.

Helpgids voor deze camera

Ononderbroken opnemen met [Aanraaksluiter]

In de volgende situaties neemt de camera continu op zolang u het scherm blijft aanraken.

• Als [Transportfunctie] is ingesteld op [Continue opname]
  • Wanneer de opnamefunctie is ingesteld op [Sportactie] als de scènekeuzefunctie
  • Als [Transportfunctie] is ingesteld op [Bracket continu]

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.