3.2. Bijschriften toevoegen

Bij het toevoegen van een bijschrift aan een geselecteerd beeld kunt u tijd besparen door gebruik te maken van de spraakinvoer, een sjabloon of een sneltoets. Bediening van het scherm [Edit Caption] (Bijschrift bewerken).

• Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar in uw land of regio.

3.2.1. Spraakinvoer

Als u op de knop tikt, kunt u een tekst inspreken.
  • Deze functie is niet beschikbaar voor gebruikers die geen gebruikmaken van Google. In dat geval voert u de tekst in met behulp van het toetsenbord.

3.2.2. Gesproken memo's omzetten naar tekst (alleen ILCE-1/9M3/9M2)

Als u een gesproken memo die is opgenomen op de camera importeert tezamen met beelden, zet Transfer & Tagging de gesproken memo automatisch om naar tekst. Vervolgens wordt de tekst ingevoegd aan het einde van het bijschrift.

Selecteer Menu > [Setting] > [Import] en schakel daarna [Voice Memo Auto Captioning] in.

• 1 Gesproken memo omgezet naar tekst
  • 2 Weergaveknop: Deze knop speelt het geluid af.
  • 3 Kopieerknop: Deze knop kopieert de inhoud van de tekst naar het klembord.
    Plak de volledige tekst of een deel van de tekst in het onderstaande veld Caption/Description. Bewerk deze vervolgens naar wens.

Opmerking:

Bij het omzetten van gesproken memo's naar tekst, importeert u beelden met behulp van [2.1. Beelden importeren met behulp van FTP] of [2.2. Beelden importeren met behulp van een USB-massaopslagverbinding].

3.2.3. Bijschriftsjabloon

Maak van tevoren bijschriften en sla ze op als bijschriftsjablonen.

Een nieuw sjabloon aanmaken

Selecteer Menu > [Caption Template]. Tik op [+] en voer het bijschrift in dat u wilt opslaan als een sjabloon. Maximaal 50 sjablonen kunnen worden opgeslagen.

Sjablonen laden en ze gebruiken om bijschriften in te voeren.

Tik op het scherm Bijschrift bewerken op [Template] en selecteer het gewenste sjabloon.

Sjablonen bewerken en verwijderen

Selecteer Menu > [Caption Template]. Tik op het gewenste bijschriftsjabloon op om het te bewerken of te verwijderen.

Sjablonen synchroniseren in de cloud

Sjablonen worden automatisch gesynchroniseerd met sjablonen in de cloud (Creators’ Cloud). De data worden gedeeld tussen apparaten die hetzelfde account gebruiken.

• U kunt data delen met apparaten die een ander account gebruiken door de online import- en exportfuncties te gebruiken. > 4.2. De onlinefunctie gebruiken
  • Cloudfuncties worden mogelijk niet ondersteund in sommige landen of regio's, waardoor deze functies mogelijk niet beschikbaar zijn.

3.2.4. Bijschrift-woordenlijst (sneltoetsfunctie)

U kunt een bijschrift-woordenlijst aanmaken en daarin meerdere bijschriften registreren.

• U kunt ook een bijschrift-woordenlijst aanmaken op een computer. Zie "4. De onlinefunctie gebruiken" voor meer informatie.

Een nieuwe bijschrift-woordenlijst aanmaken

Menu linksboven op het scherm > [Caption Glossary] > [+] rechtsboven > voer de titel van de woordenlijst in > tik op [Create New]

• U kunt zo nodig ook het genre selecteren.

Een woord registreren in de bijschrift-woordenlijst

Menu linksboven op het scherm > [Caption Glossary] > selecteer de woordenlijst > [+] rechtsboven > voer het woord en de sneltoets in

• Als u een sneltoets registreert, wordt het geregistreerde woord automatisch ingevoerd wanneer de sneltoets wordt ingevoerd. Bijvoorbeeld, voor een sportopname kunnen de namen van de atleten snel worden toegevoegd aan de hand van hun shirtnummers.

De bijschrift-woordenlijst inschakelen

Menu linksboven op het scherm > [Caption Glossary] > vink de woordenlijst aan die u wilt inschakelen

• U kunt ook een groep selecteren en deselecteren met behulp van rechtsboven op het scherm.

Synchroniseren van woordenlijsten in de cloud

Woordenlijsten worden automatisch gesynchroniseerd met woordenlijsten in de cloud (Creators’ Cloud). De data worden gedeeld tussen apparaten die hetzelfde account gebruiken.

• U kunt data delen met apparaten die een ander account gebruiken door de online import- en exportfuncties te gebruiken. > 4.2. De onlinefunctie gebruiken
  • Cloudfuncties worden mogelijk niet ondersteund in sommige landen of regio's, waardoor deze functies mogelijk niet beschikbaar zijn.