4.1. Creators' Cloud

Om Transfer & Tagging te kunnen gebruiken, moet u een Sony-account aanmaken en zich aanmelden bij Creators’ Cloud.
U kunt één enkele account gebruiken op maximaal vijf mobiele apparaten en computers. Diverse typen data worden in real time in de cloud gesynchroniseerd tussen de apparaten die hetzelfde account gebruiken.
Synchroniseren in de cloud ondersteunt de volgende functies.

・Voorkeursinstellingen voor IPTC-metadata
・Sjablonen voor bijschriften
・Woordenlijsten voor bijschriften
・Voorkeursinstellingen voor FTP-upload

• U kunt data delen met mobiele apparaten die een ander account gebruiken door de import- en exportfuncties te gebruiken.
  • Deze functies kunnen worden gebruikt op een computer of op een smartphone. Voor het invoeren van nieuwe informatie kan het handig zijn een computer te gebruiken.
  • Creators’ Cloud of cloudfuncties worden mogelijk niet ondersteund in sommige landen of regio's.

4.1.1. Aanbevolen gebruiksomgeving

Computer

Windows

• OS: Windows 10, 11
  • Browser : Google Chrome, Microsoft Edge

Mac

• OS: MacOS 12, 13, 14
  • Browser : Safari, Google Chrome

Mobiel apparaat

Android

• OS: Android 9.0 - 14.0
  • Browser : Google Chrome

iPhone/iPad

• OS: iOS 16.7 – 17.3
  • Browser : Safari

4.1.2. De pagina Transfer & Tagging openen

Wanneer de pagina van Creators’ Cloud wordt afgebeeld, volgt u de onderstaande stappen.

1. Selecteer (Gebruikersinformatie) in de rechterbovenhoek van de pagina.
  2. Select your registered email address.
  3. Onder [Service en toepassing], selecteer [Transfer & Tagging].
  4. Selecteer de functie die u wilt gebruiken.