3.1. Grundläggande funktioner

3.1.1. Bläddra bland bilder

Val av en bild i översikten kommer att ändra skärmen i följande sekvens.
  • Du kan nypa ihop eller dra ut med två fingrar för att förminska eller förstora en bild.
  • Skärmen [Edit Caption] visas inte för oimporterade bilder.

Översikt

Bildtextredigeringsskärm

Enkelbildsskärm

3.1.2. Redigera bilder

1. Tryck på [Redigera] på textredigeringsskärmen eller på enkelbildsskärmen.
  2. Justera bildförhållandet och storleken och tryck på [Save a Copy (Spara en kopia)].
  • Redigering av HEIF-bilder stöds ej.
  • Vid rotering går det att använda knapparna + och - för att finjustera lutningen.

3.1.3. Radera bilder

Används för att radera importerade bilder och FTP-import/uppladdningshistoriken i appen.
Bildtextordlistor, IPTC-metadataförinställningar, bildtextmallar, osv. raderas inte.

Välj > [Clear data] på menyn.

Radera valda bilder

Peka och håll fingret på den bild du vill radera på miniatyrbildskärmen > Peka på […] i nedre högra hörnet > Välj [Delete].

3.1.4. Dela på sociala medier

Det går att dela foton på appar för sociala medier som är installerade på din smartphone, som t.ex. Facebook och Instagram.

• Funktionen för delning på sociala media och exportfunktionen går inte att använda för HEIF-bilder.
  • För Android

Välj en bild i översikten och peka på → [Share] på bildtextredigeringsskärmen.

• Gör på samma sätt som i avsnittet “5.1.4. Uppladdning“ för att ställa in punkterna [Attach a Voice Memo] och [Reduce the File Size] efter behov.
    • Tryck på [Select Share Destinations] för att välja en applikation för datadelning.
  • För iOS

Välj en bild i översikten och peka på [...] längst ned på skärmen, och peka sedan på [Share].

Tips:

Genom att trycka länge på en bild i översikten kan du välja flera bilder på en gång. Peka på [Select All] för att välja bilder (upp till 500, från och med den nyaste). Sedan kan du dela alla valda bilder på en gång.