4.2. Hur man använder online-funktionerna

4.2.1. IPTC-metadataförinställningar

Du kan skapa nya IPTC-metadataförinställningar att använda med Transfer & Tagging och importera en XMP-fil som skapats med appen IPTC Metadata Preset. Du kan redigera tidigare skapade förinställningar och exportera dem till en XMP-fil för att dela dem med mobila enheter med andra konton.

• A. Skapaskapar IPTC-metadataförinställningar.
  • B. Importeraimporterar en XMP-fil innehållande IPTC-metadataförinställningar. Du kan endast importera XMP-filer som har exporterats från denna skärm.
  • C. Redigeraredigerar tidigare skapade eller importerade IPTC-metadataförinställningar.
  • D. Exporteraexporterar IPTC-metadataförinställningar till en XMP-fil.

4.2.2. Textningsmallar

Du kan skapa och redigera textningsmallar. Du kan redigera textningsmallar på en dator som CSV-filer och dela dem med mobila enheter med andra konton.

• A. Skapaskapar en textningsmall.
  • B. Importeraimporterar en CSV-fil innehållande en textningsmall. Du kan endast importera CSV-filer som har exporterats från denna skärm.
  • C. Exporteraexporterar en textningsmall till en CSV-fil.
  • D. Ladda ned en mallanvänds när en CSV-fil används för att skapa en textningsmall. Öppna mallen när filen har laddats ned till din dator och ange nödvändig information. När du har angivit uppgifterna ska du spara filen i CSV-format.
  • E. Redigeraredigerar en textningsmall.

4.2.3. Hantera snabbordlistor

Du kan skapa och redigera snabbordlistor. Du kan redigera snabbordlistor på en dator som CSV-filer och dela dem med mobila enheter med andra konton.

• A. Skapaskapar en snabbordlista.
  • B. Ladda ned en mallanvänds när en snabbordlista skapas. Du kan välja tabellformat (CSV-fil) eller textformat (TXT-fil). Skapa filen på din dator. (Se "Om mallar" och "Tabellformat och textformat" nedan.)
  • C. Ändra titeländrar en snabbordlistas titel.
  • D. Redigeraredigerar orden i en snabbordlista.
  • E. Importeraimporterar ord i en snabbordlista. Du kan endast importera CSV- eller TXT-filer som har exporterats från denna skärm. Import av ord skriver över ordlistans tidigare innehåll.
  • F. Exporteraexporterar en snabbordlista. Du kan välja antingen tabellformat (CSV-fil) eller textformat (TXT-fil).
Lägg till ord

Lägg till ord i en nyligen skapad ordlista genom att öppna ordlistan, välja [Lägg till nytt ord] och ange uppgifter för [Ord] och [Snabbkommando].

Om mallar

Öppna mallen efter nedladdning av en fil och ange nödvändig information. Importera data från ett annat program genom att kopiera data till mallen. (Exempel: importera data från Code Replacement genom att kopiera Code Replacement-data till textformatmallen med början från den tredje raden.) Spara filen i CSV-format eller TXT-format när data har angivits.

Tabellformat och textformat

Det går att ladda ner mallar i antingen [Tabellformat] eller [Textformat].

Tabellformat

Detta är en mall i CSV-format. Du kan tilldela upp till 10 snabbkommandon till varje ord.
Samma format används både i Transfer & Tagging och på Min sida.

* Om du matar in data i andra än de angivna cellerna, t.ex. om du matar in 11 snabbkommandon, uppstår ett importfel.

Textformat

Detta är en tabbavgränsad mall i TXT-format. Du kan tilldela upp till 10 ord till varje snabbkommando.

* Om du matar in data på annat än angivna platser, t.ex. om du matar in 11 ord, importeras inte orden som är inmatade på de oangivna platserna.

4.2.4. FTP-uppladdningsförinställningar

Du kan skapa och redigera FTP-uppladdningsinformation. Du kan exportera den till en fil (filnamnstillägg: .json) för att dela den med andra konton.

• A. Skapaskapar FTP-uppladdningsförinställningar.
  • B. Importeraimporterar en fil (filnamnstillägg: .json) innehållande FTP-uppladdningsförinställningar. Du kan endast importera filer som har exporterats från denna skärm.
  • C. Redigeraredigerar tidigare skapade eller importerade FTP-uppladdningsförinställningar.
  • D. Exporteraexporterar FTP-uppladdningsförinställningar till en fil.