4.1. Creators' Cloud

Du måste skapa ett Sony-konto och logga in på Creators’ Cloud för att använda Transfer & Tagging.
Du kan använda ett enda konto på upp till fem mobila enheter och datorer. Olika typer av data synkroniseras via molnet i realtid mellan enheterna med samma konto.
Molnsynkronisering stöder följande funktioner.

・IPTC-metadataförinställningar
・Textningsmallar
・Snabbordlistor
・FTP-uppladdningsförinställningar

• Du kan dela data med mobila enheter med ett annat konto genom att använda import- och exportfunktionerna.
  • Dessa funktioner kan användas på en dator eller en smarttelefon. Det kan vara lämpligt att använda en dator vid inmatning av ny information.
  • Creators' Cloud eller molnfunktioner stöds kanske inte i vissa länder eller regioner.

4.1.1. Rekommenderad användningsmiljö

Dator

Windows

• Operativsystem: Windows 10, 11
  • Webbläsare : Google Chrome, Microsoft Edge

Mac

• Operativsystem: MacOS 12, 13, 14
  • Webbläsare : Safari, Google Chrome

Mobil enhet

Android

• Operativsystem: Android 9.0 - 14.0
  • Webbläsare : Google Chrome

iPhone/iPad

• OS: iOS 16.7 – 17.3
  • Webbläsare : Safari

4.1.2. Öppna sidan för Transfer & Tagging

När Creators’ Cloud-sidan visas ska du följa stegen nedan.

1. Välj (Användarinformation) i det övre högra hörnet på sidan.
  2. Välj din registrerade e-postadress.
  3. Gå till [Tjänst och program] och välj [Transfer & Tagging].
  4. Välj funktionen som du vill använda.