(Stilstaande beelden opnemen) Een positie opgeven waarop u wilt scherpstellen met behulp van aanraakbedieningen

Wanneer u de automatische scherpstelling gebruikt, kunt u een positie opgeven waarop u wilt scherpstellen met behulp van aanraakbedieningen. Nadat u de monitor hebt aangeraakt en een positie hebt gespecificeerd, drukt u de ontspanknop tot halverwege in om scherp te stellen.
Bij handmatig scherpstellen kunt u twee keer snel achter elkaar op de monitor tikken om de weergave van die plaats te vergroten.

Aanraakscherpstelling

De camera instellen

1. Stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop

Druk op de stilstaande/bewegende beelden/S&Q knop (A) om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
    Het pictogram (stilstaand-beeldopnamefunctie) verschijnt links bovenaan op de monitor.

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Scherpstelling) → [AF/MF] → [Scherpstelfunctie] → [Enkelvoudige AF].

3. [Scherpstelgebied]

Selecteer een van MENU (Scherpstelling) → [Scherpstelgebied] → [Scherpstelgebied] → [Breed], [Zone] of [Midden vast].

4. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakbedien.] → [Aanraakfunctie] → [Aan].

5. [Aanraakfnct in opn.]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakbedien.] → [Aanraakfnct in opn.] → [Aanr.scherpstell].

Gids voor het gebruik van de camera

Scherpstelkader

Wanneer de [Scherpstelgebied]-instelling [Breed] of [Midden vast] is
  • Wanneer u een positie op de monitor aanraakt waarop u wilt scherpstellen, wordt op deze positie een scherpstelkader weergegeven.
Wanneer de [Scherpstelgebied]-instelling [Zone] is
  • Wanneer u het scherpstelkader van [Zone] aanraakt in de situatie waarin deze kan worden verplaatst, kunt u de zone verplaatsen.

Het scherpstelkader is klaar om te worden verplaatst

• Raak de positie aan waarop u wilt scherpstellen in de situatie waarin een zone is geselecteerd door op de middenknop te drukken. Het scherpstelkader wordt kleiner en wordt afgebeeld op de positie die u hebt aangeraakt.

Een zone is geselecteerd

Het scherpstelkader wordt kleiner

Hint

Behalve de functie aanraakscherpstelling, zijn ook de volgende aanraakbedieningen beschikbaar.

• Wanneer [Scherpstelgebied] een van [Punt: S], [Punt: M], [Punt: L] of [Uitgebreid punt] is, kan het scherpstelkader verplaatst worden door te slepen.
  • Wanneer [Scherpstelfunctie] [H. scherpst.] is, kunt u, als u dubbeltikt op de monitor, de scherpstelvergroting uitvoeren.

Opnemen

Druk de ontspanknop tot halverwege in. Het scherpstelkader wordt groen zodra het onderwerp scherpgesteld is. Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

Om scherpstellen met aanraakbedieningen te annuleren, raakt u het pictogram (aanraak-scherpstelling uitschakelen) aan of drukt u op het midden van het besturingswiel.

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.