Hieronder volgt een inleiding tot de instellingen van de camera.

De accu/geheugenkaart (los verkrijgbaar) in de camera plaatsen

1. Het deksel openen en de accu plaatsen

Open het deksel van de accu/geheugenkaart.

Gebruik de punt van de accu om tegen de vergrendelingshendel (A) te duwen en steek de accu er helemaal in tot deze wordt vergrendeld.

2. De geheugenkaart plaatsen

Met de afgeschuinde hoek in de afgebeelde richting, steekt u de geheugenkaart in de gleuf tot hij op zijn plaats vastklikt. Steek de geheugenkaart correct in de gleuf. Als u dit niet doet, kan een storing worden veroorzaakt.

Sluit het deksel en schuif daarna de schakelaar naar de vergrendelde stand.

Hint

Wanneer u voor de eerste keer een geheugenkaart gebruikt in de camera, adviseren wij u de kaart in de camera te formatteren voor stabielere prestaties van de geheugenkaart. Formatteren wist alle gegevens op de geheugenkaart permanent en is onherstelbaar. Sla waardevolle gegevens op een computer of soortgelijk apparaat op.

Helpgids voor deze camera

De accu opladen terwijl deze in de camera is geplaatst

1. Het apparaat uitschakelen

Schakel de camera uit voordat u de accu oplaadt.

2. De accu opladen

U kunt een USB-kabel gebruiken om op te laden vanaf een externe voedingsbron, zoals een in de winkel verkrijgbare USB-netstroomadapter of powerbank.
    Oplaadtijd (volledige lading): de oplaadtijd is ongeveer 150 min. (bij gebruik van een netstroomadapter met een nominaal uitgangsvermogen van 1,5 A).
    Bovenstaande oplaadtijd geldt voor het opladen van een volledig lege accu bij een temperatuur van 25 °C. Het opladen kan langer duren afhankelijk van gebruikscondities en de omstandigheden.
    Het oplaadlampje gaat uit nadat het opladen voltooid is.
    Als het oplaadlampje gaat branden en daarna onmiddellijk weer uit gaat, is de accu volledig opgeladen.

Oplaadlampje op de camera (oranje)
    Brandt: Opladen.
    Uit: Opladen klaar.
    Knippert: Oplaadfout of opladen tijdelijk gepauzeerd omdat de temperatuur van de camera niet in het juiste temperatuurbereik ligt.

Hint

De accu kan worden opgeladen door de camera met behulp van een USB-kabel aan te sluiten op een computer.