(Stilstaande beelden opnemen) Aanraakbedieningen gebruiken om een onderwerp te selecteren dat u wilt volgen

Met de aanraakbedieningen kunt u een onderwerp selecteren dat u wilt volgen.

Aanraak-volgen

De camera instellen

1. Stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop

Druk op de stilstaande/bewegende beelden/S&Q knop (A) om de stilstaand-beeldopnamefunctie te selecteren.
    Het pictogram (stilstaand-beeldopnamefunctie) verschijnt links bovenaan op de monitor.

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Scherpstelling) → [AF/MF] → [Scherpstelfunctie] → [Enkelvoudige AF].

3. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakbedien.] → [Aanraakfunctie] → [Aan].

4. [Aanraakfnct in opn.]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakbedien.] → [Aanraakfnct in opn.] → [Aanraakvolgen].

Gids voor het gebruik van de camera

Weergave van het volgkader

Als u het onderwerp dat u wilt volgen op de monitor aanraakt, verschijnt het witte volgkader en is volgen mogelijk.
Als u de ontspanknop tot halverwege indrukt, wordt het onderwerp scherpgesteld, wordt het volgkader groen en wordt de scherpstelling vergrendeld.
Om in deze situatie op te nemen, met scherpgestelde onderwerpen, drukt u de ontspanknop helemaal in.

Wit volgkader (volgen mogelijk)
Groen volgkader (scherpstelling vergrendeld)

Wanneer [Scherpstelgebied] een van [Zone], [Punt: S], [Punt: M], [Punt: L] of [Uitgebreid punt] is en er witte driehoekjes boven/onder/links/rechts van het scherpstelkader verschijnen, zoals hieronder, kunt u de functie aanraak-volgen niet gebruiken.
Druk op de middelste knop van het besturingswiel om het scherpstelkader te vergrendelen voordat u de monitor aanraakt.

Staat waarin witte driehoekjes boven/onder/links/rechts van het scherpstelkader worden weergegeven(Wanneer het [Zone] is)

Om het volgen te annuleren, raakt u het pictogram (volgen uitschakelen) aan of drukt u op het midden van het besturingswiel.

De koppeling tussen volgen en [Onderw.herkenn.]

Als u [Onderw.herkenn.] van tevoren instelt om scherp te stellen op een gezicht of oog van een persoon, wordt een scherpstelkader automatisch verplaatst naar elk herkend gezicht of oog tijdens het volgen van een onderwerp. Dit is effectief in sportfotografie of bij het opnemen van portretten van een model dat ronddraaiende bewegingen maakt.

1. Ver verwijderde onderwerpen volgen

2. Als een gezicht wordt gedetecteerd nadat het onderwerp dichterbij is gekomen, wordt het scherpstelkader verplaatst naar het gezicht of de ogen.

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.