(Bewegende beelden opnemen) Een positie opgeven waarop u wilt scherpstellen met behulp van aanraakbedieningen

Met [Aanr.scherpstell] kunt u een positie opgeven waar u wilt scherpstellen met behulp van aanraakbedieningen.
Bij handmatig scherpstellen kunt u twee keer snel achter elkaar op de monitor tikken om de weergave van die plaats te vergroten.

Spotfocus

De camera instellen

1. Stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop

Druk op de stilstaande/bewegende beelden/S&Q-knop om de bewegend-beeldopnamefunctie te selecteren.
    Het pictogram (bewegend-beeldopnamefunctie) verschijnt links bovenaan op de monitor.

2. [Scherpstelfunctie]

MENU → (Scherpstelling) → [AF/MF] → [Scherpstelfunctie] → [Continue AF].

3. [Scherpstelgebied]

Selecteer een van MENU (Scherpstelling) → [Scherpstelgebied] → [Scherpstelgebied] → [Breed], [Zone] of [Midden vast].

4. [Aanraakfunctie]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakbedien.] → [Aanraakfunctie] → [Aan].

5. [Aanraakfnct in opn.]

MENU → (Instellingen) → [Aanraakbedien.] → [Aanraakfnct in opn.] → [Aanr.scherpstell].

Gids voor het gebruik van de camera

Door een plaats op de monitor aan te raken wordt daarop scherpgesteld.Het scherpstelkader wordt op dat moment niet weergegeven.

Wanneer [Scherpstelgebied] op [Zone] staat en er witte driehoekjes boven/onder/links/rechts van het scherpstelkader verschijnen, zoals hieronder, kunt u de functie spot-scherpstelling niet gebruiken.
Als u op het midden van het besturingswiel drukt of als u bewegende beelden begint op te nemen, verdwijnt het driehoekje boven/onder/links/rechts van het scherpstelkader.
Als u in deze stand het onderwerp op de monitor aanraakt, wordt spot-scherpstelling mogelijk.

Staat waarin witte driehoekjes boven/onder/links/rechts van het scherpstelkader worden weergegeven ([Zone])

* Om spot-scherpstelling te annuleren, raakt u het pictogram (aanraak-scherpstelling uitschakelen) aan of drukt u op het midden van het besturingswiel.

Hint

Behalve de functie aanraakscherpstelling, zijn ook de volgende aanraakbedieningen beschikbaar.

• Wanneer [Scherpstelgebied] een van [Punt: S], [Punt: M], [Punt: L] of [Uitgebreid punt] is, kan het scherpstelkader verplaatst worden door te slepen.
  • Wanneer [Scherpstelfunctie] [H. scherpst.] is, kunt u, als u dubbeltikt op de monitor, de scherpstelvergroting uitvoeren.

*De afbeeldingen van het menuscherm op deze webpagina zijn vereenvoudigd voor weergavedoeleinden en geven de werkelijke schermweergave van de camera dus niet exact weer.