Inställning av ISO-värdet

ISO-värdet går att ställa in i förhållande till ljusstyrkan där du tar bilder.
Ljuskänsligheten uttrycks som ett ISO-värde (rekommenderat exponeringsindex). Ju högre nummer, desto högre ljuskänslighet.

ISO

Inställning av kameran

1. Stillbild/film/S&Q-knapp

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja det tagningsläge (stillbildstagningsläget, filminspelningsläget, eller slow motion/quick motion-filminspelningsläget) som du vill ställa in ISO-värdet för.
    Vilka ISO-värden som går att välja varierar beroende på om man tar stillbilder, filmar eller spelar in i slow motion/quick motion.

2. [ISO]

MENU → (Exponering/Färg) → [Exponering] → [ISO] → önskad inställning.

* Här visas skärmen i filminspelningsläge som exempel.

Relaterad kamerahjälpguide

Guide till hur man använder kameran

ISO

ISO AUTO

• ISO-känsligheten ställs in automatiskt.
  • När [Intelligent auto] är inställt ställs den in på [ISO AUTO].

ISO 80 - ISO 12800

• Används för att ställa in ISO-känsligheten för hand. Ju högre värde, desto högre ISO-känslighet.
  • Vid filminspelning går det att använda ISO-värden mellan ISO 125 och 12800. Om ISO-värdet är inställt på ett lägre värde än 125 ändras inställningen automatiskt till 125. När filminspelningen är klar återgår ISO-värdet till den gamla inställningen.
  • På mörka ställen kan slutartiden bli längre. Det medför risk för skakningsoskärpa, eller rörelseoskärpa om motivet rör sig snabbt. Du kan minska slutartiden genom genom att ställa in ett högre ISO-värde, vilket kan hjälpa mot sådana problem.
  • Vid högre ISO-inställningar ökar störningarna i bilden.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.