(Filminspelning) Ange en position du vill fokusera på med pekfunktionerna

[Pekfokus] används för att ange en position som du vill ställa in skärpan på med pekfunktioner.
Vid manuell skärpeinställning kan du knacka två gånger på ett visst ställe på skärmen för att förstora den delen.

Spotfokus

Inställning av kameran

1. Stillbild/film/S&Q-knapp

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja filminspelningsläget.
    Ikonen (filminspelningsläge) visas längst upp till vänster på skärmen.

2. [Fokusläge]

MENU → (Fokus) → [AF/MF] → [Fokusläge] → [Kontinuerlig AF].

3. [Fokusområde]

Välj antingen MENU (Fokus) → [Fokusområde] → [Fokusområde] → [Brett], [Zon] eller [Mittenfixering].

4. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunktion] → [På].

5. [Pekfunk. under tagn.]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunk. under tagn.] → [Pekfokus].

Guide till hur man använder kameran

När man pekar på en position på bildskärmen ställs skärpan in där.Skärpeinställningsramen visas inte i det läget.

Om punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon] och det visas vita trianglar ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen som i nedanstående figur, går det inte att använda punktfokusfunktionen.
Om du trycker i mitten på styrratten eller om du börjar spela in en film, försvinner triangeln ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen.
Om du pekar på motivet på skärmen i det läget blir det möjligt att använda punktfokus.

Tillstånd där det visas vita trianglar ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen ([Zon])

* För att avbryta punktfokus pekar du på ikonen (avbryt pekfokusering) eller trycker i mitten på styrratten.

Tips

Förutom funktionen för pekfokus går det även att använda följande pekfunktioner.

• När punkten [Fokusområde] är inställd på [Punkt: S], [Punkt: M], [Punkt: L] eller [Utöka punkt], går det att flytta skärpeinställningsramen genom att dra den.
  • När punkten [Fokusläge] är inställd på [Manuellt fokus] går det att använda fokusförstoring genom att trycka två gånger på skärmen.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.