(Stillbildstagning) Ange en position du vill fokusera på med pekfunktionerna

Du kan ange positionen där du vill ställa in skärpan med pekfunktioner vid autofokus. Tryck ner avtryckaren halvvägs för att ställa in skärpan när du tryckt på bildskärmen och angett en position.
Vid manuell skärpeinställning kan du knacka två gånger på ett visst ställe på skärmen för att förstora den delen.

Pekfokus

Inställning av kameran

1. Stillbild/film/S&Q-knapp

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja stillbildstagningsläget.
    Ikonen (stillbildstagningsläge) visas längst upp till vänster på skärmen.

2. [Fokusläge]

MENU → (Fokus) → [AF/MF] → [Fokusläge] → [Enbilds-AF].

3. [Fokusområde]

Välj antingen MENU (Fokus) → [Fokusområde] → [Fokusområde] → [Brett], [Zon] eller [Mittenfixering].

4. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunktion] → [På].

5. [Pekfunk. under tagn.]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunk. under tagn.] → [Pekfokus].

Guide till hur man använder kameran

Skärpeinställningsramen

När punkten [Fokusområde] är inställd på [Brett] eller [Mittenfixering]
  • Om du pekar på en position på bildskärmen som du vill fokusera på, visas en fokusram på den positionen.
När punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon]
  • När du pekar på [Zon]-skärpeinställningsramen i ett läge där den går att flytta, går det att flytta zonen.

Skärpeinställningsramen är redo att flytta.

• Peka på den position som du vill ställa in skärpan på medan du har valt en zon genom att trycka på mittknappen. Skärpeinställningsramen blir mindre och visas vid den position du pekade på.

En zon väljs.

Skärpeinställningsramen blir mindre.

Tips

Förutom funktionen för pekfokus går det även att använda följande pekfunktioner.

• När punkten [Fokusområde] är inställd på [Punkt: S], [Punkt: M], [Punkt: L] eller [Utöka punkt], går det att flytta skärpeinställningsramen genom att dra den.
  • När punkten [Fokusläge] är inställd på [Manuellt fokus] går det att använda fokusförstoring genom att trycka två gånger på skärmen.

För att ta en bild

Tryck ner avtryckaren halvvägs. Skärpeinställningsramen blir grön när väl skärpan är inställd på motivet. Om du vill ta en bild i det läget, med skärpan inställd på motivet, så tryck ner avtryckaren helt.

För att avbryta pekfokuseringen pekar du på ikonen (avbryt pekfokusering) eller trycker i mitten på styrratten.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.