(Filminspelning) Välja ett motiv som du vill följa med pekfunktionerna

Du kan använda pekfunktioner för att välja ett motiv som du vill följa.

Pekföljning

Inställning av kameran

1. Stillbild/film/S&Q-knapp

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja filminspelningsläget.
    Ikonen (filminspelningsläge) visas längst upp till vänster på skärmen.

2. [Fokusläge]

MENU → (Fokus) → [AF/MF] → [Fokusläge] → [Kontinuerlig AF].

3. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunktion] → [På].

4. [Pekfunk. under tagn.]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunk. under tagn.] → [Pekspårning].

Guide till hur man använder kameran

Följningsramsvisning

Om du pekar på motivet som du vill följa på skärmen tänds den vita följningsramen och motivet går att följa med skärpan inställd på motivet hela tiden.Om du trycker på MOVIE-knappen i det läget kan du filma medan motivet följs.

Vit följningsram (följning möjlig)

Om punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon], [Punkt: S], [Punkt: M], [Punkt: L] eller [Utöka punkt] och det visas vita trianglar ovanför/under/till vänster/till höger om följningsramen som i nedanstående figur, går det inte att använda pekföljningsfunktionen.
Om du trycker i mitten på styrratten eller om du börjar spela in en film, försvinner triangeln ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen.
Om du pekar på motivet på skärmen i det läget blir det möjligt att använda följning.

Tillstånd där det visas vita trianglar ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen(När [Zon] är inställt)

Peka på (avbryt följning) eller tryck i mitten på styrratten när du vill avbryta följningen.

Kopplingen mellan följning och [Identifi. av motiv]

Om du ställer in [Identifi. av motiv] i förväg för att fokusera på en persons ansikte eller öga, flyttas en fokusram automatiskt till eventuella ansikten eller ögon som identifieras medan ett motiv följs.

1. Följa avlägsna motiv

2. Om ett ansikte upptäcks när motivet kommer närmare flyttas skärpeinställningsramen till ansiktet eller ögonen.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.