Ställa in kameran

Här ges en introduktion till kamerans inställningar.

Sätta i batteripaketet/minneskortet (säljs separat) i kameran

1. Öppna locket och sätta i batteriet

Öppna locket till batteri/minneskortsfacket.

Tryck på spärren (A) med kanten på batteriet och skjut in batteripaketet tills det låses på plats.

2. Sätta i minneskortet

Håll minneskortet med det fasade hörnet vänt på det sätt som visas i figuren, och stick sedan in det tills det klickar till på plats. Sätt i minneskortet ordentligt. Annars finns det risk för fel.

Stäng locket och skjut sedan spärren till låst läge.

Tips

Den allra första gången ett minneskort används i den här kameran rekommenderar vi att du formaterar minneskortet i kameran för att det sedan ska fungera mer stabilt. Observera att alla data på minneskortet raderas för gott när man formaterar det, och går inte att återställa. Spara därför först eventuella värdefulla data på en dator eller liknande.

Relaterad kamerahjälpguide

Uppladdning av batteripaketet medan det är isatt i kameran

1. Stänga av kameran

Stäng av kameran innan du börjar ladda batteriet.

2. Uppladdning av batteripaketet

Du kan använda en USB-kabel för att ladda från en extern strömkälla, till exempel en USB AC-adapter som finns att köpa i handeln eller ett mobilt batteri.
    Uppladdningstid (full uppladdning): Uppladdningstiden är ungefär 150 minuter (vid användning av en AC-adapter med en märkström på 1,5 A).
    Ovanstående uppladdningstid gäller vid uppladdning av ett helt urladdat batteripaket vid en temperatur på 25 °C. Uppladdningen kan ta längre tid beroende på användningsförhållandena eller andra omständigheter.
    Laddningslampan släcks när uppladdningen är klar.
    Om laddningslampan tänds och sedan genast släcks igen betyder det att batteripaketet är fullt uppladdat.

Laddningslampan på kameran (orange)
    Tänd: laddning pågår.
    Släckt: laddningen är slutförd.
    Blinkar: ett laddningsfel har inträffat eller laddningen har pausats tillfälligt eftersom kamerans temperatur inte ligger inom tillåtet temperaturintervall.

Tips

Batteripaketet går att ladda upp genom att ansluta kameran till en dator via en USB-kabel.