(Stillbildstagning) Fokusera automatiskt på det ställe du pekar på

Kameran ställer automatiskt in skärpan på den punkt som du pekade på och tar en stillbild.

Pekavtryckare

Inställning av kameran

1. Stillbild/film/S&Q-knapp

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja stillbildstagningsläget.
    Ikonen (stillbildstagningsläge) visas längst upp till vänster på skärmen.

2. [Fokusläge]

MENU → (Fokus) → [AF/MF] → [Fokusläge] → [Enbilds-AF].

3. [Fokusområde]

Välj antingen MENU (Fokus) → [Fokusområde] → [Fokusområde] → [Brett], [Zon] eller [Mittenfixering].

4. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunktion] → [På].

5. [Pekfunk. under tagn.]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Pekfunk. under tagn.] → [Pekavtryckare].

Guide till hur man använder kameran

Ta stillbilder med hjälp av pekfunktionerna

Peka på det motiv som du vill ställa in skärpan på på bildskärmen.
Kameran ställer automatiskt in skärpan på motivet som du pekade på och tar stillbilder.

Om punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon] och det visas vita trianglar ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen som i nedanstående figur, går det inte att använda pekavtryckarfunktionen.
Tryck först på mittknappen på styrratten för att låsa skärpeinställningsramen innan du pekar på skärmen.

Tillstånd där det visas vita trianglar ovanför/under/till vänster/till höger om skärpeinställningsramen

Tagning av burst-bilder med pekavtryckaren

När punkten [Matningsläge] är inställd på [Kontin. tagning] kan du ta burst-bilder medan du pekar på bildskärmen.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.