Filminspelning i slow motion/quick motion

Det går att spela in ögonblick som inte går att uppfatta med blotta ögat (slow motion-inspelning), eller fenomen som utspelar sig över lång tid som en komprimerad film (quick motion-inspelning). Det går t.ex. att spela in intensiva sportscener, ögonblicket när en fågel börja flyga, en blomma som slår ut, eller hur molnen eller stjärnorna rör sig över himlen. Ljudet blir inte inspelat.

I det här avsnittet beskrivs hur man spelar in slow motion/quick motion-filmer i [Intelligent auto]-läget.
I [Intelligent auto]-läget ställer kameran in skärpan och fastställer exponeringen automatiskt utifrån fotograferingsförhållandena.

I det här avsnittet beskrivs en metod där kameran automatiskt ställer in skärpan på motiv i mitten på skärmen genom att man ställer in kameran på [Intelligent auto]-läget.

1. Slå på kameran

Tryck på ON/OFF-knappen (strömbrytaren) för att slå på kameran.

2. För att gå över till slow motion/quick motion-inspelningsläget

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att gå över till slow motion/quick motion-inspelningsläget.
    Ikonen (slow motion/quick motion-inspelningsläge) visas längst upp till vänster på skärmen.

3. Välja [Intelligent auto]

MENU → (Tagning) → [Tagningsläge] → [Fotoläge] → [Intelligent auto].

4. Inställning på [Kontinuerlig AF]

MENU → (Fokus) → [AF/MF] → [Fokusläge] → [Kontinuerlig AF].

[Kontinuerlig AF]: Under filminspelning fortsätter kameran att ställa in skärpan hela tiden.

5. Inställning på [Mittenfixering]

MENU → (Fokus) → [Fokusområde] → [Fokusområde] → [Mittenfixering].

[Mittenfixering]: Gör det lättare att ställa in skärpan på motiv i mitten på skärmen.

6. Inställningar för slow motion/quick motion-filmer

MENU → (Tagning) → [Bildkvalitet/insp.] → [S&Q-inställning.] → [Bildhast. inspeln.] → önskad inställning.

MENU → (Tagning) → [Bildkvalitet/insp.] → [S&Q-inställning.] → [Bildhastighet] → önskad inställning.

Uppspelningshastigheten för inspelade filmer blir långsammare eller snabbare än vanlig hastighet enligt vad som är inställt med [Bildhast. inspeln.] och [Bildhastighet].

7. Starta inspelningen av en slow motion/quick motion-film

Tryck på MOVIE-knappen för att börja filma.

8. Avsluta inspelningen av en slow motion/quick motion-film

Tryck på MOVIE-knappen igen för att avsluta filminspelningen.