Zoom

På den här kameran går det zooma till ännu högre förstoring genom att kombinera olika zoomfunktioner.
Zoomtyperna som går att välja är smart zoom, klarbildszoom och digital zoom.
I det här avsnittet beskrivs hur man ställer in zoomtypen (Zoomomfång).

Zoomomfång

Inställning av kameran

1. Stillbild/film/S&Q-knapp

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja det tagningsläge (stillbildstagningsläget, filminspelningsläget, eller slow motion/quick motion-filminspelningsläget) som du vill ställa in zoomtypen för.

2. [Zoomomfång]

MENU → (Tagning) → [Zoom] → [Zoomomfång] → önskad inställning.

* Här visas skärmen i filminspelningsläge som exempel.

[End. smart zoom]

• Bilden förstoras utan att den ursprungliga bildkvaliteten försämras genom att bilden delvis beskärs.
    • Zoomområdet begränsas till den smarta zoomfunktionen.
    • Ställ in [End. smart zoom] om du bara vill förstora bilden inom det område där bildkvaliteten inte försämras.
    • När den här zoomfunktionen används visas ikonen (smart zoomområde) på skärmen.
    • Den smarta zoomfunktionen går att använda för att ta stillbilder när [JPEG-bildstorlek] är inställd på [M] eller [S].
    • Den smarta zoomfunktionen går inte att använda för filmer eller slow motion/quick motion.

[Klarbildszoom]

• Bilden zoomas in med hjälp av en bildbehandlingsprocess med lägre försämringsgrad.
    • Välj det här läget för att använda klarbildszoom. Även om zoomområdet överskrider den smarta zoomfunktionen, förstorar produkten bilder med hjälp av bildbehandling med lägre försämringsgrad.
    • När den här zoomfunktionen används visas ikonen (klarbildszoomområde) på skärmen.

[Digital zoom]

• Används för att förstora bilden ytterligare genom att bearbeta bilden.
    • När zoomområdet överskrider klarbildszoomområdet, förstorar produkten bilden till maximal förstoring. Samtidigt sjunker dock bildkvaliteten.
    • När den här zoomfunktionen används visas ikonen (digitalzoomområde) på skärmen.

Guide till hur man använder kameran

Det går att zooma med hjälp av W/T (zoom)-spaken eller genom att peka på zoomikonen på skärmen.

Hur man använder zoomspaken

Vrid på W/T (zoom)-spaken för att förstora motivet.

• När man flyttar W/T-zoomknappen mot T-sidan zoomar kameran in, och när man flyttar knappen mot W-sidan zoomar kameran ut.

Peka på zoomikonerna på skärmen

(A):(zoom)-ikon

(B): Förstoringsgrad

(C): W/T-ikon

1. [Ikonpekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [Ikonpekfunktion] → [På].

2. Zoomikon

Peka på (zoom)-ikonen (A) och välj sedan förstoring (B). Du kan även trycka och hålla fingret på W- eller T-ikonen (C).

Relaterad kamerahjälpguide

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.