Tagning av stillbilder

I det här avsnittet beskrivs hur man tar stillbilder i [Intelligent auto]-läget.
I [Intelligent auto]-läget ställer kameran in skärpan och fastställer exponeringen automatiskt utifrån fotograferingsförhållandena.

I det här avsnittet beskrivs hur man ställer in kameran på [Intelligent auto]-läget och sedan ställer in skärpan på motivet i mitten på skärmen genom att trycka ner avtryckaren halvvägs.

1. Slå på kameran

Tryck på ON/OFF-knappen (strömbrytaren) för att slå på kameran.

2. Välja tagningsläget för stillbilder

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen (A) för att välja stillbildstagningsläget.
    Ikonen (stillbildstagningsläge) visas längst upp till vänster på skärmen.

3. Inställning på [Intelligent auto]

MENU → (Tagning) → [Tagningsläge] → [Fotoläge] → [Intelligent auto].

4. Inställning på [Enbilds-AF]

MENU → (Fokus) → [AF/MF] → [Fokusläge] → [Enbilds-AF].

[Enbilds-AF]: Låser skärpan när avtryckaren är halvvägs nedtryckt och skärpan är inställd på motivet.

5. Inställning på [Mittenfixering]

MENU → (Fokus) → [Fokusområde] → [Fokusområde] → [Mittenfixering].

[Mittenfixering]: Gör det lättare att ställa in skärpan på motiv i mitten på skärmen.

6. Rikta kameran mot motivet

Skärpeinställningsramen som visas i mitten på skärmen passas in på motivet.
    Om kameran upptäcker att motivet rör sig visas (rörelse)markeringen.

7. Tagning av stillbilder

Tryck ner avtryckaren halvvägs för att ställa in skärpan.
    Det kortaste tagningsavståndet är ungefär 5 cm från objektivet.
    När skärpan är inställd för bilden hörs det ett pip och indikatorn () tänds.
    Tryck ner avtryckaren helt.