Ruisonderdrukkingsopnamen maken

Deze opnamefunctie stelt u in staat om beelden met weinig ruis te maken, wat niet mogelijk is met conventionele fotografie door ononderbroken 4 tot 32 RAW-beelden op te nemen, en deze vervolgens met behulp van Imaging Edge Desktop (Viewer) te combineren tot een samengesteld beeld.

Er zijn twee methoden voor het gebruik van de ruisonderdrukkingsopname: opnemen op afstand met behulp van Imaging Edge Desktop (Remote) en opnemen op de camera.
De methode die gebruikmaakt van Remote voor opnemen wordt hier beschreven. Voor de methode die gebruikmaakt van opnemen op de camera, raadpleegt u de Helpgids.
Viewer wordt gebruikt om meerdere RAW-beelden te combineren tot één enkel samengesteld beeld. Bij opnemen op de camera, moet u de beelden importeren in uw computer, en deze vervolgens combineren met behulp van Viewer.
U kunt daarna Edit, of een andere compatibele applicatie, gebruiken om het samengestelde bestand aan te passen of te ontwikkelen.

Ondersteunde camera's

• ILCE-9M3

Aanbevolen systeemvereisten

De bediening en procedure voor het combineren van beelden op een computer kan in sommige gevallen enige tijd duren. Daarom bevelen wij de volgende systeemvereisten aan.

• Windows
    CPU:  8e generatie Intel Core i7-processors 2,2 GHz of hoger
    Geheugen:  minstens 16 GB
    32 GB of meer wordt aanbevolen (als het aantal beelden dat moet worden gecombineerd 16 of hoger is)
    Opslag:  Ingebouwde SSD
  • Mac
    CPU:  8e generatie Intel Core i7-processors 2,2 GHz of hoger
    Geheugen:  minstens 16 GB
    32 GB of meer wordt aanbevolen (als het aantal beelden dat moet worden gecombineerd 16 of hoger is)
    Opslag:  Ingebouwde SSD

Het duurt ongeveer 6 minuten om een samengesteld beeld te genereren wanneer het aantal te combineren beelden 32 is. (Gebaseerd op de testomstandigheden gedefinieerd door Sony.)
Afhankelijk van de besturingsomgeving en de prestaties van de computer, kan het langer duren om de beelden te combineren.

Opmerking

• Afhankelijk van het aantal samengestelde beelden, kan ongeveer 24 GB geheugenruimte vereist zijn (met inbegrip van beschikbare ruimte op het systeemstation).
  • Het kan onmogelijk zijn om de beelden te combineren als onvoldoende geheugen beschikbaar is. Maak in dat geval ruimte vrij op het systeemschijf en probeer de beelden opnieuw te combineren.

Opnemen met afstandsbediening

1. Configureer de volgende instellingen op de camera om RAW-beelden over te brengen naar de computer.

• MENU → (Netwerk) → [Verb./PC-afst.b] → [Instell. opn. op afst.] → [Beeldopslagformaat] → [Oorspronkelijk]
  2. Sluit de computer en de camera op elkaar aan.

3. Schakel in Remote de ruisonderdrukkingsopname in.

• Selecteer op het bedieningspaneel [Ruisonderdrukkingsopn].
      Als alternatieve bediening, selecteer in het menu [Camera-instellingen] het item [Ruisonderdrukkingsopn].
    • Selecteer het aantal opnamen en het RAW-best.type uit de beschikbare opties.
  4. Neem op met behulp van Remote.

• Klik op het bedieningspaneel op de sluiterknop.

Het ingestelde aantal RAW-beelden wordt ononderbroken opgenomen.

Beelden combineren

Combineer de meerdere RAW-beelden die u hebt opgenomen tot een enkel samengesteld beeld en sla dit op in het ingestelde bestandsformaat.

1. Open Viewer, selecteer aan de linkerkant van het venster bij "Mappen" de map waarin de RAW-beelden staan, en selecteer één RAW-beeld dat u hebt opgenomen met behulp van Ruisonderdrukkingsopn.

2. Selecteer in het menu [Bestand] het item [Comp.-RAW-opn verwerken] → [Samengestelde Ruisonderdrukkingsopn-afbeelding maken].

Als alternatieve bediening, klik met de rechtermuisknop (Windows) of klik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt (Mac) en selecteer [Comp.-RAW-opn verwerken] → [Samengestelde Ruisonderdrukkingsopn-afbeelding maken].
  3. Configureer de instellingen voor items zoals Aantal bronbeelden en Bestandsinstellingen.

• Aantal bronbeelden
      Als het aantal opnamen en het aantal beelden dat moet worden gecombineerd van elkaar verschillen, zullen de beelden die worden gecombineerd verschillend zijn afhankelijk van het beeld dat u selecteert.
      Voorbeeld 1: Beelden combineren terwijl het aantal opnamen 32 is en het "10e" beeld wordt geselecteerd
      Aantal bronbeelden is "4 foto's": De 4 beelden van het 9e tot en met het 12e beeld worden gecombineerd.
      Aantal bronbeelden is "8 foto's": De 8 beelden van het 9e tot en met het 16e beeld worden gecombineerd.
      Aantal bronbeelden is "16 foto's": De 16 beelden van het 1e tot en met het 16e beeld worden gecombineerd.
      Aantal bronbeelden is "32 foto's": De 32 beelden van het 1e tot en met het 32e beeld worden gecombineerd.
      Camera-instelling: De 32 beelden van het 1e tot en met het 32e beeld worden gecombineerd.
      Voorbeeld 2: Beelden combineren terwijl het aantal opnamen 16 is en het "7e" beeld wordt geselecteerd
      Aantal bronbeelden is "4 foto's": De 4 beelden van het 5e tot en met het 8e beeld worden gecombineerd.
      Aantal bronbeelden is "8 foto's": De 8 beelden van het 1e tot en met het 8e beeld worden gecombineerd.
      Aantal bronbeelden is "16 foto's": De 16 beelden van het 1e tot en met het 16e beeld worden gecombineerd.
      Camera-instelling: De 16 beelden van het 1e tot en met het 16e beeld worden gecombineerd.
    • Uitvoermethode
      Selecteer de waarden voor de beeldverwerkingsinstellingen.
      Om andere beeldverwerkingsinstellingen toe te passen,raadpleegt u de pagina van de onderstaande koppeling.
      Opslaan/exporteren/afdrukken - Beeldverwerkingsinstellingen opslaan en deze toepassen op een ander beeld of op meerdere beelden tegelijk
    • Lenscompensatie
      Selecteer of lenscompensatie moet worden toegepast op samengestelde beelden.
      Op beelden waarop lenscompensatie is toegepast met behulp van deze instelling, kan lenscompensatie niet worden toegepast met behulp van een andere applicatie, zelfs niet als deze worden opgeslagen in het AXR-indeling.
    • Bestandsinstellingen
      U kunt het AXR-indeling, JPEG-formaat of TIFF-formaat selecteren.
      Als u beelden opslaat in het AXR-indeling, kunt u vervolgens Edit of een andere compatibele applicatie gebruiken om het bestand aan te passen of te ontwikkelen.
  4. Voer de verwerking van het combineren van beelden uit.

Wacht totdat een bericht wordt afgebeeld dat zegt "Alle verwerking voltooid".
    Nadat de verwerking voltooid is, wordt het beeld opgeslagen in de opgegeven bestemmingsmap.
    • De samengestelde verwerking wordt overgeslagen als een afbeelding onvoldoende informatie van Ruisonderdrukkingsopn heeft of de bestandsindeling niet wordt ondersteund.

Beelden aanpassen en ontwikkelen

U kunt omschakelen naar Edit om samengestelde beelden aan te passen.
Raadpleeg de pagina van de onderstaande koppeling voor informatie over het gebruik van Edit.
Beelden aanpassen (Edit) - Het venster Edit

U kunt ook Viewer gebruiken in combinatie met een andere applicatie om samengestelde beelden over te brengen naar de andere applicatie en de beelden daarin aan te passen.
Om een andere applicatie in combinatie te gebruiken, moet u van tevoren instellingen voor de externe applicatie configureren.
Raadpleeg de pagina van de onderstaande koppeling voor informatie over het configureren van instellingen.
Instellingen - Externe programma's registreren

Wanneer u een extern programma registreert, wordt een item voor het overbrengen van data naar de geregistreerde applicatie toegevoegd in Viewer aan het menu [Extra].