Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel bevat eenvoudige opname-instellingen, zoals belichting en beeldkwaliteit. U kunt ook beelden opnemen vanaf het bedieningspaneel.

De instellingen worden onmiddellijk toegepast op de camera en worden tevens toegepast op het scherm Live View.

* Sleep de aan de rechterrand van elk item om de volgorde te veranderen.

Paneel Opnemen

Paneel Opnemen
  • A Ontspanknop

Klik op deze knop om stilstaande beelden op te nemen.

• B Bewegend-beeldknop

Klik op deze knop om bewegende beelden op te nemen. Klik opnieuw op deze knop om te stoppen met het opnemen van bewegende beelden.

• C AF-knop

Klik op deze knop om de automatische scherpstelling te gebruiken. De camera stelt automatisch scherp op het onderwerp. Deze functie is hetzelfde als wanneer u de ontspanknop van de camera tot halverwege indrukt.

• D AEL-knop

De AEL-knop vergrendelt de belichting (AE-vergrendeling). Gebruik deze knop om beelden op te nemen in de volgende situaties.

・ Wanneer u de scherpstelling en de belichting afzonderlijk wilt instellen.

・ Wanneer u beelden ononderbroken wilt opnemen met een vaste belichting.

• E FEL-knop

De FEL-knop vergrendelt het flitsniveau (FEL-vergrendeling). Gebruik deze knop om verschillende onderwerpen op te nemen met dezelfde helderheid.

• F AWBL-knop

Deze knop vergrendelt de witbalans (AWB-vergrendeling). Klik op deze knop om de automatische witbalans te vergrendelen op het gewenste tijdstip.

• G Intervalopnameknop

Gebruik deze knop om een intervalopname te maken. Met interval-opname kunt u meerdere opnamen maken met de dezelfde opnamehoek. U kunt [Opname starten], [Opname-interval] en [Aantal vast te leggen afbeeldingen] instellen. [Details]

Functiescherm

Functiescherm  Functiescherm
  • Wanneer een geschikte camera is aangesloten, kunnen de volgende opnamefuncties worden geselecteerd:

• Pixelverschuiving-multi-opname

U kunt beelden opnemen met een hogere resolutie door vier of zestien beelden te combineren. U kunt deze functie alleen gebruiken als de camera deze functie ondersteunt. [Details]

• Intervalopname op camera

Selecteer dit menu alleen wanneer u beelden opneemt met behulp van intervalopname op de camera. Gebruik deze knop niet wanneer u intervalopname instelt via Remote op de computer.

• Ruisonderdrukkingsopn

U kunt beelden met weinig ruis maken door 4 tot 32 RAW-beelden op te nemen en deze vervolgens te combineren tot een samengesteld beeld. U kunt deze functie niet gebruiken als uw camera dit niet ondersteunt. [Details]

Paneel Hoofdinstellingen

Paneel Hoofdinstellingen
  • A Opnamefunctie

De huidige opnamefunctie wordt afgebeeld. U kunt de opnamefunctie veranderen door de camera te bedienen.

• B Sluitertijd
  • C Diafragmawaarde
  • D ISO-gevoeligheid (EI-waarde ten tijde van Cine EI snel)
  • E Belichtingscompensatie
  • F Flitscompensatie

Paneel Hulpinstellingen

Paneel Hulpinstellingen
  • A Bestandsformaat
  • B RAW-bestandstype
  • C Beeldkwaliteit
  • D Beeldformaat
  • E Opnamemedia-instellingen (niet ondersteund op alle camera's)

U kunt het beeldbestandsformaat, de beeldkwaliteit enzovoort van de opgenomen beelden afzonderlijk voor gleuf 1 en gleuf 2 instellen op de camera. Stel de gleuf die voor het opnemen moet worden gebruikt van tevoren in op de camera bij MENU → [Opname] → [Media] → [Opn.m.-instelling.].

• F Transportfunctie
  • G Beeldverhouding
  • H Witbalans
  • I Scherpstelgebied
  • J Lichtmeetfunctie
  • K D.-bereikopt.
  • L Scherpstellingsfunctie
  • M Flitsfunctie
  • N Rode ogen verm.
  • O Draadloos flitslicht
  • P Creatieve uitstraling (niet ondersteund op alle camera's)

Paneel Scherpstellen

Paneel Scherpstellen
  • A AF/MF-schakelaar

De AF/MF-schakelaar werkt mogelijk niet wanneer de scherpstellingsfunctie-keuzeknop van de lens of de camera is ingesteld op MF.

• B Scherpstellingsafstand-instelknoppen

U kunt de scherpstellingsafstand instellen in de handmatige-scherpstellingsfunctie. Hoe verder u de indicator naar rechts verplaatst, hoe langer de scherpstellingsafstand wordt.

Opmerking

• Afhankelijk van de bevestigde lens en de toestand van de lens, kunt u mogelijk de scherpstellingsfunctie niet bedienen vanaf het paneel.
  • Afhankelijk van uw camera wordt het paneel scherpstellen mogelijk niet afgebeeld. Raadpleeg de volgende URL voor informatie over ondersteunde modellen. [Details]

Paneel Histogram

Paneel Histogram

Dit paneel beeldt een histogram af van het beeld op dit moment wordt weergegeven op de camera. U kunt de helderheid, tint en verzadiging voor elke kleur controleren door Y, R, G of B te selecteren.

Paneel Map opslaan

Paneel Map opslaan

U kunt een bestemmingsmap instellen voor beelden die u met afstandsbediening opneemt.

Als u [Bestandsnaam] instelt op [Handmatig], kunt u als voorvoegsel een reeks letters opgeven en het nummer kiezen waar vanaf de volgorde start als onderdeel van de bestandsnaam.

Tip

• U kunt de rangschikking van de panelen veranderen door bovenaan elk paneel vast te pakken en te verslepen. U kunt de panelen gebruiksvriendelijker maken door ze naar wens aan te passen, zoals door het paneel dat u het meest gebruikt bovenaan te plaatsen.