Bilder som stöds av Imaging Edge Desktop

Imaging Edge Desktop kan visa följande sorters bilder. De kan vara tagna med en Sony digitalkamera eller redigerade eller utmatade med Viewer eller Edit.

• JPEG-filer
  • TIFF-filer
  • RAW (ARW/ARQ)-filer
  • HEIF-filer

Observera

• Det finns ingen funktion i Edit för att redigera bildprofiler. Om du ställer in en bildprofil och tar RAW-bilder, och sedan öppnar de bilderna i Viewer eller Edit, kommer inställningarna i bildprofilen inte att avspeglas på rätt sätt. Beroende på kameramodellen kan det även hända att [Svartvitt]-inställningen inte avspeglas utan bilderna visas i färg.

Angående RAW-filer

• Eftersom den här applikationen redigerar RAW-bilder bara genom att justera inställningsfilen ändras inte själva bilddata. Därför försämras inte bilden även om man redigerar en fil upprepade gånger.

Angående HEIF-filer

• För att öppna och redigera HEIF-filer i Imaging Edge Desktop måste man aktivera HEIF-extensionen.
    Den allra första gången du öppnar en HEIF-fil som är tagen med kameran, så välj [Hjälp] → [Aktivera HEIF-extension] i Viewer och mata in kamerans serienummer.

Så här identifierar du serienumret
    Serienumret är angivet på undersidan av kamerahuset.

• När man har redigerat en HEIF-fil går det inte att spara den i HEIF-format. Omvandla först filen till JPEG- eller TIFF-format och spara den sedan.
  • När man omvandlar HEIF-bilder som är tagna med punkten [HLG-stillbilder] inställd på [På] till JPEG- eller TIFF-format kan det hända att graderingarna i starkt upplysta områden försvinner om konverteringen utförs rakt av. Att graderingarna försvinner går att förhindra genom att kryssa för rutan "Använd gamma för att ha kvar den markerade tonen i HLG-stillbilder" innan omvandlingen till JPEG- eller TIFF-format.

Omfattas av ett eller fler av de HEVC-patentkrav som finns förtecknade på patentlist.accessadvance.com.