Översikt och Hemskärmen

Imaging Edge Desktop är en applikation som stödjer kreativt arbete med Sonys digitalkameror. Den gör det möjligt att justera och bearbeta RAW-bilder och att ta bilder fjärrstyrt från datorn (tjudrad tagning). Imaging Edge Desktop har tre funktioner för att möjliggöra detta: ”Viewer”, ”Edit” och ”Remote”.

• Viewer:
    • Bläddra och söka bland bilder
    • Filtrera bilder med hjälp av rankning
    • För att skapa intervallfilmer
  • Edit:
    • Justera ljusstyrkan och färgerna för bilder
    • Använda kreativa inställningar för bilder
    • Beskära bilder
    • Rätta till skeva bilder
    • Omvandla justerade bilder till JPEG- eller TIFF-format
  • Remote:
    • Med Remote-applikationen kan du göra inställningar och ta bilder fjärrstyrt från datorn genom att ansluta kameran och datorn via Wi-Fi eller USB. Du kan se tagningsskärmen live på datorn och ta bilder på ett smidigt sätt medan du justerar tagningsinställningarna.
    • Denna applikation gör det även möjligt att ta bilder med högre upplösning genom att kombinera fyra eller sexton bilder som tagits med bildsensorn flyttad en eller en halv bildpunkt i taget (Multitagning med bildpunktsjustering). [Detaljer]

Hemskärmen

Hemskärmen
  • A Meddelanden

Här visas meddelanden som rör Imaging Edge.

• B Inställningar

Här hanterar du inställningar som rör Imaging Edge Desktop.

• C Logga in

Här kan du registrera dig för Creators' Cloud-medlemskap eller logga in.

• När du öppnar Min sida blir du ombedd att logga in igen.
    • Imaging Edge Desktop går att använda utan att vara registrerad.
  • D Ladda ned/Uppdatering

[Ladda ned]: Remote/Viewer/Edit är inte installerad ännu. Ladda ned och installera funktionen.
    [Uppdatering]: Remote/Viewer/Edit är redo för uppdatering.
    Om inget visas: Den senaste versionen av Remote/Viewer/Edit är installerad.

• E Start

Remote/Viewer/Edit startar.

Växling mellan Remote/Viewer/Edit

När Remote/Viewer/Edit väl har startat använder du växlingsknapparna längst upp till vänster på skärmen för att gå över till de andra funktionerna.

Viewer

Viewer

Edit

Edit

Remote

Remote