Manöverpanelen

På manöverpanelen går det att göra grundläggande tagningsinställningar för t.ex. exponeringen och bildkvaliteten. Det går även att ta bilder från manöverpanelen.

Inställningarna börjar gälla omedelbart på kameran och gäller även för Live View-skärmen.

* Dra i i högerkanten på respektive punkt för att ändra ordningen.

Tagningspanelen

Tagningspanelen
  • A Avtryckarknapp

Klicka på den här knappen för att ta stillbilder.

• B Filmknapp

Klicka på den här knappen för att spela in filmer. Klicka en gång till på den för att avsluta filminspelningen.

• C AF-knapp

Klicka på den här knappen om du vill använda autofokus. Kameran ställer automatiskt in skärpan på motivet. Denna funktion är densamma som när man trycker ner kamerans avtryckare halvvägs.

• D AEL-knapp

AEL-knappen låser exponeringen (AE-lås). Använd den här knappen för att ta bilder i följande fall.

・ När du vill ställa in skärpan och exponeringen var för sig.

・ När du vill ta bilder kontinuerligt med en fast inställd exponering.

• E FEL-knapp

FEL-knappen låser blixtnivån (FEL-lås). Använd den här knappen för att ta bilder på olika motiv med samma ljusstyrka.

• F AWBL-knapp

Används för att låsa vitbalansen (AWB-lås). Klicka på knappen för att låsa den automatiska vitbalansen i önskat ögonblick.

• G Intervalltagningsknapp

Använd den här knappen för att utföra intervalltagning. Med intervalltagning går det att ta en serie bilder med samma synfält. Det går att ställa in punkterna [Starta tagning], [Bildtagningsintervall] och [Antal bilder som ska tas]. [Detaljer]

Lägespanel

Lägespanel  Lägespanel
  • När rätt sorts kamera är ansluten går det att välja följande tagningslägen:

• Multitagning med bildpunktsjustering

Det går att ta bilder med högre upplösning genom att kombinera fyra eller sexton bilder. Denna funktion går bara att använda om kameran har stöd för den. [Detaljer]

• Intervallfotografering på kameran

Välj bara den här menyn när du tar bilder med hjälp av intervalltagning på kameran. Använd inte den här knappen när du ställer in intervalltagning med Remote på datorn.

• Tagning med brusred.

Du kan skapa bilder med en låg nivå av brus genom att fotografera 4 till 32 RAW-bilder och sedan kombinera dem till en kompositbild. Du kan inte använda detta läge om din kamera inte har stöd för det. [Detaljer]

Huvudinställningspanelen

Huvudinställningspanelen
  • A Tagningsläge

Här visas det nuvarande tagningsläget. Det går att ändra tagningsläget med kontrollerna på kameran.

• B Slutartid
  • C Bländare
  • D ISO-känslighet (EI-värde vid Snabb Cine EI)
  • E Exponeringskompensation
  • F Blixtkompensation

Underinställningspanelen

Underinställningspanelen
  • A Filformat
  • B RAW-filtyp
  • C Bildkvalitet
  • D Bildstorlek
  • E Inställningar inspelningsmedia (stöds inte av alla kameror)

Det går att ställa in bildfilsformatet, bildkvalitetet osv. för tagna bilder var för sig för fack 1 och fack 2 på kameran. Ställ in vilket fack som ska användas för lagringen i förväg på kameran via MENU → [Tagning] → [Media] → [Lagringsmedieinst.].

• F Matningsläge
  • G Bildförhållande
  • H Vitbalans
  • I Skärpeinställningsområde
  • J Mätmetod
  • K Opt.dyn.omr
  • L Skärpeinställningssätt
  • M Blixtläge
  • N Rödögereducering
  • O Trådlös blixt
  • P Kreativt utseende (stöds inte av alla kameror)

Skärpeinställningspanelen

Skärpeinställningspanelen
  • A AF/MF-omkopplare

Det kan hända att AF/MF-omkopplaren inte fungerar när omkopplaren för skärpeinställningssättet på objektivet eller kameran är inställd på MF.

• B Justerknappar för skärpeavståndet

Det går att justera skärpeavståndet i läget för manuell skärpeinställning. Ju längre man flyttar indikatorn till höger, desto längre blir skärpeavståndet.

Observera

• Beroende på det monterade objektivet och dess skick kan det hända att det inte går att ställa in skärpan via panelen.
  • Det kan hända att skärpeinställningspanelen inte visas beroende på kameran. Se följande webbsida för information om vilka modeller som stöds. [Detaljer]

Histogrampanelen

Histogrampanelen

På den här panelen visas ett histogram för bilden som visas på kameran. Det går att kontrollera ljusstyrka, ton och mättnad för respektive färg genom att välja Y, R, G eller B.

Panelen för val av lagringsmapp

Panelen för val av lagringsmapp

Det går att välja lagringsmapp för bilder som tas med fjärrstyrd tagning.

När punkten [Filnamn] är inställd på [Manuell] går det att ange en rad bokstäver som prefix och välja startnummer för filnamnsordningen.

Tips

• Det går att ändra ordningen mellan panelerna genom att dra i det övre högra hörnet på respektive panel. Det går att göra panelerna lättare att använda genom att skräddarsy deras placering, till exempel genom att placera panelen som du använder oftast längst upp.