Fjärrstyrd tagning

När kameran är ansluten till datorn via USB går det att ta bilder från datorn med hjälp av manöverpanelerna i Remote-läget. Bilderna som tas lagras automatiskt i angiven mapp på datorn i angivet format.

Stillbildstagning

1. Anslut kameran till datorn. [Detaljer]

2. Starta Remote på datorn.

3. Justera inställningarna (skärpan, exponeringen, vitbalansen, osv.) från manöverpanelen. [Detaljer]

4. Kontrollera att skärpan är inställd för motivet.

5. Tryck på (avtryckar)-knappen.

Kameran tar en bild. Bilden lagras automatiskt i mappen som är angiven på [Spara i]-panelen.

Tips

• När Remote är igång visas [Fjärrbilder] tillfälligt längst upp i mappområdet på Viewer-skärmen. Det går att bläddra bland de lagrade bilderna från den mappen.

Fjärrbilder

Observera

• Om det inte går att lagra bilder som tas med självutlösaren eller liknande kan det bero på att skärpan är fel inställd. Använd i så fall AFL-knappen eller manuell skärpeinställning.
  • Gå till kamerainställningarna för att kontrollera lagringsdestinationen, den sparade bildstorleken och det sparade bildformatet när stillbilder sparas i samband med fjärrtagning med dator.

Intervall för timerbildtagning

Intervalltagning är en funktion för att ta en serie bilder automatiskt med bestämda inställningar för tagningsstarttid, tagningsintervall och antalet bilder. Vi rekommenderar att du kontrollerar bilderna med jämna mellanrum under intervalltagningen.

1. Klicka på .

2. Ställ in tagningsstarttiden och tagningsvillkoren.

Intervalltimertagning
    • A Starta tagning

Börja ta bilder direkt: Bocka för detta alternativ för att börja ta bilder direkt.
      Börja ta bilder efter den angivna fördröjningen: Bocka för detta alternativ för att ange när tagningen ska äga rum. Mata in starttiden.

• B Tagningsintervall

Mata in tagningsintervallet i minuter eller sekunder.

• C Antal bilder som ska tas

Ange inte antalet bilder som ska tas.: Kameran fortsätter ta bilder ända tills man klickar på [Stopp]-knappen.
      Antal bilder som ska tas: Mata in antalet bilder.

3. Klicka på [Starta].

Observera

• Ställ in matningssättet på [Enkeltagning] för intervalltagning.
  • Innan du startar intervall för timerbildtagning ska du radera alla filer i målmappen. Intervall för timerbildtagning startar inte om det finns filer kvar i målmappen.
  • Funktionen [Visa förhandsgranskning i Viewer] kommer att inaktiveras under intervall för timerbildtagning.

Filminspelning

1. Ställ in kameran på filmläget.

2. Klicka på .

Klicka en gång till på för att avsluta filminspelningen.

• Inspelad video sparas på kamerans minneskort.
    • Filmer visas inte under [Fjärrbilder] längst upp i mappområdet i Viewer.