Edit-fönstret

Det går att justera egenskaperna för RAW-bilder (t.ex. exponering, färgtoner, vitbalans, osv.).

• Det går även att justera JPEG-bilder och TIFF-bilder, men punkterna som går att justera är begränsade till tonkurvan, skuggkompensation, osv.

Edit-fönstret

Edit
  • A Verktygsfält

Verktygsfältet innehåller knappar för funktioner som förstoring och vridning av redigeringsfönstret.

• B Bildvisningsfält

Här visas bilden som håller på att justeras.

• C Paletter

Det går att justera bilden med hjälp av dessa paletter. [Detaljer]

• D Bildväxlingsflik

Här visas de inlästa miniatyrbilderna. Du kan välja en annan bild att justera.

• E Statusfält

I statusfältet visas bildens kulörrymd, färginformation, samt koordinater för den punkt där markören är placerad.

Funktioner i verktygsfältet

verktygsfält
  • A Förstoring/förminskning & visningsförstoringsinställning

Det går att förstora eller förminska förhandsgranskningsbilden, och ställa in visningsförstoringen.

• B Anpassa till fönster

Storleken på förhandsgranskningsbilden justeras automatiskt efter fönsterstorleken.

• C Faktiska pixlar

Bilden visas i samma storlek som de faktiska bildpunkterna på bildskärmen.

• D Vridning

Används för att vrida bilden 90 grader i taget.

• E Beskärnings- och lutningskorrektion

Används för att beskära bilden eller korrigera lutande bilder. När en bild ska beskäras går det att ställa in bildförhållandet eller bildstorleken.

• F Bildegenskaper

Används för att se eller dölja tagningsinformation (Exif-information) som bländare och slutartid.