Viewer-fönstret

I Viewer-fönstret går det att titta på bilder, söka efter bilder, och behandla flera bilder samtidigt, mm.

Miniatyrvisning, förhandsgranskning, och jämförelsevisning

I Viewer kan du välja mellan tre olika visningsformat (miniatyrvisning, förhandsgranskning, och jämförelsevisning).

Klicka på Skärmbytesknapp i övre högra hörnet för att växla mellan miniatyrvisning, förhandsgranskning, och jämförelsevisning.

Miniatyrvisning

Miniatyrbildsvisning

Visning av förhandsgranskning

Förhandsgranskning

Jämförelsevisning

Jämförelsevisning
  • A Applikationsväxlingsknappar

Använd de här knapparna för att gå över till Remote-läget eller Edit-läget. Det går även att använda behandlingsfunktionen för att behandla flera bilder på en gång.
    Det går att snabbt växla mellan applikationerna genom att använda tangentbordsgenvägar. [Detaljer]

• B Mappar

Mapparna visas med en trädvy. När man startar Remote visas bilderna som lagrades vid fjärrstyrd tagning i mappen [Fjärrbilder].

• C Verktygsfält

Det går att utföra grundläggande manövrer som att zooma och vrida runt bilder.

• D Miniatyrer

I det här området visas miniatyrbilder för bilderna i mappen som är vald i mappområdet.

• E Förhandsgranskningsområde

Här visas bilden som är vald i miniatyrbildsområdet.

• F Samling

Samlingar är virtuella mappar för att jämföra bilder. För att jämföra bilder i olika mappar skapar man en samling och lägger till önskade bilder i den. När man raderar en samling påverkas inte bilderna i de ursprungliga mapparna.

Funktioner i verktygsfältet

verktygsfält
  • A Förstoring/förminskning & visningsförstoringsinställning

Används för att förstora eller förminska förhandsgranskningsbilden, samt att ställa in visningsförstoringen.

• B Anpassa till fönster

Storleken på förhandsgranskningsbilden justeras automatiskt efter fönsterstorleken.

• C Faktiska pixlar

Bilden visas i samma storlek som de faktiska bildpunkterna på bildskärmen.

• D Vridning

Används för att vrida bilden 90 grader i taget.

• E Byt synkroniseringsinställning för visningsposition (Visas bara vid jämförelsevisning)

Det går att slå på och av synkroniseringen för vald bild och kandidatbilden vid zoomning och skrollning.

• F Visa samma position (Visas bara vid jämförelsevisning)

När visningspositionen inte är synkroniserad går det att ange samma visningsposition för vald bild och kandidatbilden.

• G Byt vald bild och kandidatbild (Visas bara vid jämförelsevisning)

Det går att växla mellan vald bild och kandidatbilden.

• H Guide

Används för att visa, dölja, och dra riktlinjer, samt ange färg för riktlinjerna.

• I Rutnät

Används för att visa och dölja rutnätet, samt ange storlek, typ och färg för rutnätet.

• J Fokusram (visas bara för bilder som är tagna med stödda kameror)

Fokusramen som användes vid tagningen visas i grönt.

• K Histogram

Visa eller dölj histogrammet.

• L Bildegenskaper

Används för att se en panel som innehåller tagningsinformation (Exif-information) som bländare och slutartid.

• M Anmärkningar

Här visas meddelanden som t.ex. uppdateringsinformation för Imaging Edge.

Observera

• Fokusramen visas inte när bilder som har bearbetats eller redigerats med Imaging Edge Desktop (Viewer) 3.0 eller äldre, eller någon annan applikation, öppnas i version 3.1 eller nyare.