Andra zoomfunktioner än den optiska zoomen

Med de andra zoomfunktionerna än den optiska zoomen går det att förstora mer avlägsna motiv. Välj bland följande zoomområden.

Zoomomfång

Inställning av kameran

1. [Zoomomfång]

MENU → (Kamerainst.2) → [Zoomomfång] → önskad inställning.

• [Endast optisk zoom]:
      Zoomområdet begränsas till enbart den optiska zoomen. Funktionen smart zoom (bilden zoomas in utan försämring av originalkvaliteten genom att bilden delvis beskärs) kan endast användas när [JPEG-bildstorlek] är inställd på [M] eller [S].*
      * Den smarta zoomfunktionen går inte att använda för filmer.
    • [Klarbildszoom]:
      Även om zoomområdet överskrider området för den optiska zoomen förstorar kameran bilderna med hjälp av en bildbehandlingsprocess med låg försämringsgrad. Välj det här läget för att använda klarbildszoom.
    • [Digital zoom]:
      När zoomområdet för klarbildszoom överskrids förstorar kameran bilderna till maximal förstoring. Samtidigt sjunker dock bildkvaliteten.

Guide till hur man använder kameran

Andra zoomfunktioner än den optiska zoomen

Zväčšite zábery pomocou ovládača W/T (zoom) pri snímaní.
När man flyttar W/T-zoomknappen mot T-sidan zoomar kameran in, och när man flyttar knappen mot W-sidan zoomar kameran ut.

Ställa in zoomhastigheten med hjälp av W/T (zoom)-reglaget på kameran

Används för att ställa in zoomhastigheten vid användning av W/T (zoom)-reglaget på kameran. Detta går att ställa in separat för tagning i standbyläge och filminspelning.
Om en hög hastighet är satt för standbyläge för tagning och en låg hastighet är satt för filminspelning kan bildvinkeln ändras snabbt under standbyläge för tagning och långsamt under filminspelning.

OBS!

• Zoomhastigheten ändras inte när du använder objektivets zoomring eller zoomspaken på motorzoomobjektivet.
  • Om du ökar zoomhastigheten kan det hända att ljudet av zoomfunktionen spelas in.
  • Även om inställningsvärdet för zoomhastigheten är detsamma, varierar den faktiska zoomhastigheten beroende på vilket objektiv som är monterat.
Relaterad kamerahjälpguide

Tilldela zoomfunktioner till specialknappar

Du kan zooma med hjälp av specialknapparna som [Zoomfunktion (T)]/[Zoomfunktion (W)] har tilldelats.

Till exempel kan du tilldela [Zoomfunktion (W)]-funktionen till vänster knapp på styrratten och [Zoomfunktion (T)]-funktionen till höger knapp på styrratten.

Du kan även använda [Zhast. specknapp]-funktionen för att ställa in zoomhastigheten med en specialknapp som tilldelats i förväg.
Eftersom du kan ställa in zoomhastigheterna för zoomning med hjälp av zoomreglaget på motorzoomobjektivet och med hjälp av specialknappen var för sig, kan du välja lämplig zoomhastighet utifrån situationen.

Relaterad kamerahjälpguide

OBS!

• Zoomhastigheten ändras inte när du använder objektivets zoomring eller zoomspaken på motorzoomobjektivet.
  • Om du ökar zoomhastigheten kan det hända att ljudet av zoomfunktionen spelas in.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.