Tagning av stillbilder

Gör på följande sätt för att ta stillbilder i autoläget (som låter dig ta stillbilder av alla sorters motiv under alla förhållanden med bra resultat genom att kameran ställer in lämpliga värden).

1. Slå på kameran

Sätt ON/OFF-knappen (strömbrytaren) i läget ON.

2. Välja tagningsläget för stillbilder

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja tagningsläget för stillbilder.
    Ikonen visas längst upp till vänster på bildskärmen i tagningsläget för stillbilder.

3. Välja autoläge

MENU → (Kamerainst.1) → [Fotoläge] → [Intelligent auto] eller [Bättre autojustering].

Tips

• [Intelligent auto]:
      Låter dig ta bilder med automatisk scenigenkänning.

• [Bättre autojustering]:
      Låter dig ta bilder med automatisk scenigenkänning. I det här läget tar kameran klara och tydliga bilder även för mörka scener och scener i motljus. I svag belysning eller i motljus kan det hända att kameran vid behov tar flera bilder och skapar en sammansatt bild för att uppnå en högre bildkvalitet än i Intelligent auto-läget.

4. Rikta kameran mot motivet

När kameran upptäcker scentypen tänds motsvarande scenigenkänningsikon på skärmen.

5. Tagning av stillbilder

Tryck ner avtryckaren halvvägs för att ställa in skärpan.
    När skärpan är inställd på motivet visas ( eller ).
    Tryck ner avtryckaren helt.

Tips

Pipljudet som anger att skärpan har ställts in hörs när [Fokusläge] är satt till [Enbilds-AF], [Automatisk AF] eller [Dir man. fokus].