Välja tagningsläge

Det går att byta tagningsläge i förhållande till motivet eller tagningsändamålet.

1. Välja tagningsläge med stillbild/film/S&Q-knappen

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja önskat tagningsläge.
    Varje gång som du trycker på stillbild/film/S&Q-knappen ändras tagningsläget i ordningen tagningsläge för stillbilder, filminspelningsläge och inspelningsläge för slow motion/quick motion och följande ikon visas längst upp till vänster på bildskärmen.

• Tagningsläge för stillbilder:

• Filminspelningsläge:

• Inspelningsläge för slow motion/quick motion:

Exempel på ikon som visas i tagningsläget för stillbilder

2. Välja tagningsläge med MENU-knappen

Välja tagningsläge för stillbilder

MENU → (Kamerainst.1) → [Fotoläge] → önskat tagningsläge.

• Auto-läge:
      Låter dig ta stillbilder av alla sorters motiv under alla förhållanden med bra resultat genom att kameran ställer in lämpliga värden. Välj [Intelligent auto] eller [Bättre autojustering].

• [Autoprogram]:
      Används för att ta bilder med exponeringen automatiskt inställd (både slutartiden och bländarvärdet). Det går även att välja olika inställningar med hjälp av menyn.

• [Bländarprioritet]:
      Används för att justera bländaren och ta bilder när man vill göra bakgrunden suddig, m.m.

• [Slutarprioritet]:
      Används för att fotografera motiv som rör sig snabbt etc. genom manuell inställning av slutartiden.

• [Manuell exponering]:
      Används för att ta stillbilder med önskad exponering genom att justera exponeringen (både slutartiden och bländarvärdet).

• [Hämta kamerains.]:
      Används för att ta bilder genom att hämta fram inställningar för lägen och värden som används ofta och som registrerats i minnet i förväg.

• [Panorering]:
      Används för att ta panoramabilder genom att sammanställa en serie bilder.

• Scenval:
      Används för att ta stillbilder med lämpliga inställningar för ett visst motiv genom att du väljer läge utifrån motiv och fotograferingsförhållanden.

Välja filminspelningsläge

MENU → (Kamerainst.2) → [Fotoläge] → önskat tagningsläge.

• [Intelligent auto]:
      Används för att spela in filmer med automatisk scenigenkänning.

• [Autoprogram]:
      Används för att ta bilder med exponeringen automatiskt inställd (både slutartiden och bländarvärdet).

• [Bländarprioritet]:
      Används för att filma med bländaren inställd för hand.

• [Slutarprioritet]:
      Används för att filma med slutartiden inställd för hand.

• [Manuell exponering]:
      Används för att ta bilder med exponeringen inställd för hand (både slutartiden och bländarvärdet).

• [Hämta kamerains.]:
      Används för att ta bilder genom att hämta fram inställningar för lägen och värden som används ofta och som registrerats i minnet i förväg.

Välja inspelningsläge för slow motion/quick motion

MENU → (Kamerainst.2) → [Fotoläge] → önskat tagningsläge.

• [Autoprogram]:
      Används för att ta bilder med exponeringen automatiskt inställd (både slutartiden och bländarvärdet).

• [Bländarprioritet]:
      Används för att filma med bländaren inställd för hand.

• [Slutarprioritet]:
      Används för att filma med slutartiden inställd för hand.

• [Manuell exponering]:
      Används för att ta bilder med exponeringen inställd för hand (både slutartiden och bländarvärdet).

• [Hämta kamerains.]:
      Används för att ta bilder genom att hämta fram inställningar för lägen och värden som används ofta och som registrerats i minnet i förväg.