Ställa in kameran

Här ges en introduktion till kamerans inställningar.

Sätta i batteripaketet/minneskortet (säljs separat) i kameran

1. Öppna locket och sätta i batteriet

Öppna locket till batteri/minneskortsfacket.

Tryck på spärren (A) med kanten på batteriet och skjut in batteripaketet tills det låses på plats.

2. Sätta i minneskortet

Håll minneskortet med det fasade hörnet vänt på det sätt som visas i figuren, och stick sedan in det tills det klickar till på plats. Sätt i minneskortet ordentligt. Annars finns det risk för fel.

Stäng locket och skjut sedan spärren till låst läge.

Tips

Den allra första gången ett minneskort används i den här kameran rekommenderar vi att du formaterar minneskortet i kameran för att det sedan ska fungera mer stabilt. Observera att alla data på minneskortet raderas för gott när man formaterar det, och går inte att återställa. Spara därför först eventuella värdefulla data på en dator eller liknande.

Relaterad kamerahjälpguide

Minneskort som går att använda

Om du använder microSD-minneskort eller Memory Stick Micro-minneskort i denna kamera ska du se till att använda rätt sorts adapter.

SD-minneskort
Lagringsformat Stödda minneskort
Stillbilder SD/SDHC/SDXC-kort
XAVC S

4K 60 Mbps*
HD 50 Mbps eller lägre*
HD 60 Mbps

SDHC/SDXC-kort (klass 10 eller U1 eller snabbare)
XAVC S

4K 100 Mbps*
HD 100 Mbps

SDHC/SDXC-kort (U3)

* Även vid inspelning av proxy-filmer samtidigt

Memory Stick
Lagringsformat Stödda minneskort
Stillbilder Memory Stick PRO Duo/Memory Stick PRO-HG Duo
XAVC S

4K 60 Mbps*
HD 50 Mbps eller lägre*
HD 60 Mbps

Memory Stick PRO-HG Duo
XAVC S

4K 100 Mbps*
HD 100 Mbps

* Även vid inspelning av proxy-filmer samtidigt

Uppladdning av batteripaketet medan det är isatt i kameran

1. Stänga av kameran

Stäng av kameran innan du börjar ladda batteriet.

2. Uppladdning av batteripaketet

Anslut kameran, med batteripaketet isatt, till AC-adaptern (medföljer) med användning av USB-kabeln (medföljer) och anslut sedan AC-adaptern till ett vägguttag.
    Laddningstid (full uppladdning): laddningstiden är ungefär 150 minuter.
    Laddningslampan släcks när uppladdningen är klar.
    * Typen av AC-adapter kan variera mellan olika länder/regioner.

Laddningslampan på kameran (orange)
    Tänd: laddning pågår.
    Släckt: laddningen är slutförd.
    Blinkar: ett laddningsfel har inträffat eller laddningen har pausats tillfälligt eftersom kamerans temperatur inte ligger inom tillåtet temperaturintervall.

Tips

Batteripaketet går att ladda upp genom att ansluta kameran till en dator via en USB-kabel.

Relaterad kamerahjälpguide

Montering av ett objektiv

Stäng av kameran innan du sätter på eller tar av objektivet.

1. Ta av husskyddet och linsskyddet

Ta av husskyddet (A) från kameran och det bakre objektivlocket (B) från den bakre änden av objektivet.
    Vi rekommenderar att du sätter på det främre objektivlocket när du fotograferat färdigt.

2. Montering av ett objektiv

Montera objektivet genom att passa ihop de båda vita indexmärkena (monteringsindexen) på objektivet och kameran.
    Håll kameran med objektivfästet vänt nedåt för att undvika att det kommer in damm eller skräp i kameran.

Håll objektivet lätt tryckt mot kameran och vrid det långsamt i pilens riktning tills det klickar till i låst läge.
    Var noga med att hålla objektivet rakt när du sätter på det.

Montera remmen på kameran

Sätt fast båda ändarna av axelremmen i kameran.