Hur man använder pekfunktionerna för att ta självporträtt

Om du öppnar kamerans bildskärm åt sidan och vänder den framåt kan du ta bilder på dig själv med hjälp av pekfunktionen samtidigt som du kontrollerar bilderna på bildskärmen.

Självport./självutl.-funktionen är praktisk vid stillbildstagning.

Självport./självutl.

Inställning av kameran

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja tagningsläget för stillbilder.
Ikonen visas längst upp till vänster på bildskärmen i tagningsläget för stillbilder.

1. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

2. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → Välj önskad inställning bland alternativen [Enbilds-AF], [Automatisk AF], [Kontinuerlig AF] eller [Dir man. fokus].

3. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → Välj önskad inställning bland alternativen [Brett], [Zon], [Mitten], [Spårning: Brett], [Spårning: Zon] och [Spårning: Mitten].

4. [Självport./självutl.]

MENU → (Kamerainst.1) → [Självport./självutl.] → [På].

5. Öppna bildskärmen åt sidan

Om man trycker på MENU-knappen.(Ställ den här produkten i tagningsläge.)
    Öppna bildskärmen åt sidan, vänd den framåt och rikta sedan objektivet mot dig själv.

Guide till hur man använder kameran

Tagning med [Självport./självutl.]-funktionen

När du öppnar bildskärmen åt sidan och riktar den framåt efter att ha satt [Självport./självutl.] till [På] under stillbildstagning kan du använda [Självport./självutl.]-funktionen. För att ta bilden trycker du på bildskärmen samtidigt som du kontrollerar bilden på bildskärmen. När du rör vid bildskärmen fokuserar kameran automatiskt på den plats som du berörde och slutaren utlöses automatiskt efter tre sekunder genom självutlösarfunktionen*, vilket gör att du kan ta en tydlig bild utan kameraskakningar.
När [Fokusområde] är inställt på [Zon] eller [Spårning: Zon] ska du trycka i mitten på styrratten för att låsa skärpeinställningsramen och därefter röra vid bildskärmen.

Det går även att ta bilden genom att trycka på avtryckaren. Tryck i så fall först ner avtryckaren halvvägs för att ställa in skärpan innan du trycker ner den helt. Bilden tas tre sekunder senare med hjälp av självutlösaren*.

* Självutlösaren använder [Enbilds-AF]-autofokus, som gör att skärpan låses så fort den är inställd på motivet.

Inställning av skärpan på ansikten eller ögon

Om du ställer in punkten [Fokusområde] på [Brett], punkten [St. in ansik./öga AF] på [På], och punkten [Motivavkänning] på [Människa] i förväg innan du ställer in [Sjävport./självutl.] på ovanstående sätt kan du ändra självutlösarinställningen* så att slutaren utlöses tre sekunder efter det att du pekar på ett ansikte på skärmen för att ställa in skärpan på det ansiktet eller ögonen.

* Självutlösaren använder [Enbilds-AF]-autofokus, som gör att skärpan låses så fort den är inställd på motivet.

Huvudinställningar
  1. MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → [Brett].

2. MENU → (Kamerainst.1) → [St. in ansik./öga AF] → [Anskts-/ögonpr i AF] → [På].
    För att aktivera [Självport./självutl.]-funktionen: MENU → (Kamerainst.1) → [St. in ansik./öga AF] → [Motivavkänning] → [Människa].

Relaterad kamerahjälpguide

För att använda andra pekmanövrer än [Pekavtryckare]

När du öppnar bildskärmen åt sidan och vänder den framåt efter att ha satt [Självport./självutl.] till [På] aktiveras [Pekavtryckare]-funktionen automatiskt för pekmanövrering på bildskärmen.
Om du vill använda [Pekfokus] eller [Pekspårning], så ställ in [Självport./självutl.] på [Av] och ange önskad funktion för [Anv. pekfunktionen].

Relaterad kamerahjälpguide

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.