(Filminspelning)Ange en position du vill fokusera på med pekfunktionerna

Kameran ställer in skärpan på det motiv du pekade på.

Spotfokus

Inställning av kameran

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja filminspelningsläget.
Ikonen visas längst upp till vänster på bildskärmen i filminspelningsläget.

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [Kontinuerlig AF].

2. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

3. [Anv. pekfunktionen]

MENU → (Kamerainst.2) → [Anv. pekfunktionen] → [Pekfokus].

* Välj [Pekfokus] när Spotfokus-funktionen används.

4. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → välj [Brett], [Zon], eller [Mitten].

Guide till hur man använder kameran

När man pekar på en position på bildskärmen ställs skärpan in där. I det läget visas ingen skärpeinställningsram, men skärpan låses på den positionen.
När du pekar på motivet ändras fokusläget tillfälligt till [Manuellt fokus] och fokuseringen kan ställas in med skärpeinställningsringen.

Observera att spotfokusfunktionen inte aktiveras när man pekar på skärmen medan [Zon] är valt och trianglarna (ovanför/under/till vänster/till höger) visas på skärmen. Om du vill aktivera spotfokusfunktionen så antingen tryck i mitten på styrratten eller börja spela in en film, och peka sedan på ett motiv på skärmen efter det att trianglarna (ovanför/under/till vänster/till höger) som visades på skärmen har släckts.

* För att avbryta pekfokuseringen trycker man i mitten på styrratten. I bildskärmsläget går det även att peka på -ikonen längst upp till höger på bildskärmen för att avbryta funktionen.

Tips

När punkten [Fokusområde] är inställd på [Flexibel punkt] eller [Utökad flexib. punkt] kan skärpeinställningsramen flyttas med hjälp av pekfunktionerna.

[Manuellt fokus]

Inställning av kameran

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja filminspelningsläget.
Ikonen visas längst upp till vänster på bildskärmen i filminspelningsläget.

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → [Manuellt fokus]

2. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

3. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → önskad inställning.

Guide till hur man använder kameran

När man pekar på en position på bildskärmen ställs skärpan in där.

Fram till dess att motivet är i fokus efter att du pekat på bildskärmen är [Fokusläge] inställd på [Kontinuerlig AF].
När motivet är i fokus återgår [Fokusläge] till [Manuellt fokus].

När trianglarna (upp/ned/vänster/höger) visas på bildskärmen efter att [Fokusområde] ställts in på [Zon], [Flexibel punkt] eller [Utökad flexib. punkt], och du trycker på styrrattens mitt eller börjar filma med fokusramens position inställd, kan du ställa in fokuspositionen med pekfunktionen.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.