(Stillbildstagning)Fokusera automatiskt på det ställe du pekar på

När du tar bilder med bildskärmen fokuserar kameran automatiskt på den punkt du pekar på och tar en stillbild.

Pekavtryckare

Inställning av kameran

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja tagningsläget för stillbilder.
Ikonen visas längst upp till vänster på bildskärmen i tagningsläget för stillbilder.

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → Välj önskad inställning bland alternativen [Enbilds-AF], [Automatisk AF], [Kontinuerlig AF] eller [Dir man. fokus].

2. [Fokusområde]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusområde] → Välj önskad inställning bland alternativen [Brett], [Zon], [Mitten], [Spårning: Brett], [Spårning: Zon] och [Spårning: Mitten].

3. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

4. [Anv. pekfunktionen]

MENU → (Kamerainst.2) → [Anv. pekfunktionen] → [Pekavtryckare].

5. Peka på ikonen på bildskärmen.

Peka på -ikonen i det övre högra hörnet på skärmen så att märket till vänster om ikonen blir orange.

När punkten [Fokusområde] är inställd på [Zon] trycker man i mitten på styrratten för att låsa skärpeinställningsramen och pekar sedan på skärmen.

Guide till hur man använder kameran

Tagning med [Pekavtryckare]-funktionen

För att använda pekavtryckaren, ställ först in punkten [Pekavtryckare] på MENU-skärmen på [På]. Innan du börjar ta bilder, peka på -ikonen i det övre högra hörnet på skärmen så att märket till vänster om ikonen blir orange och pekfunktionerna aktiveras. Observera att pekfunktionerna avaktiveras när man stänger av kameran. Peka på -ikonen innan du börjar ta bilder igen så att märket till vänster om ikonen blir orange.
Om [Fokusområde] är inställt på [Zon] eller [Spårning: Zon] låser du fokusramen genom att trycka på styrrattens mittknapp och sedan peka på bildskärmen.

[Pekavtryckare]-funktionen aktiverad
[Pekavtryckare]-funktionen avaktiverad

* För att avaktivera funktionen pekar man på -ikonen så att märket till vänster om ikonen blir grått.

För att tilldela [Välja pekfunktion]-funktionen till en specialknapp

Genom att tilldela [Välja pekfunktion]-funktionen till en specialknapp går det sedan lätt att aktivera och avaktivera [Pekfunktion]-funktionen genom att trycka på specialknappen.

Relaterad kamerahjälpguide

Kontinuerlig tagning med [Pekavtryckare]-funktionen

I följande fall fortsätter kameran ta bilder kontinuerligt så länge man håller fingret på skärmen.

• När punkten [Matningsläge] är inställd på [Kontinuerlig tagning]
  • När tagningsläget är inställt på [Sport & action] i scenvalet
  • När punkten [Matningsläge] är inställd på [Kontinuerlig gaffling]

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.