(Stillbildstagning)Välja ett motiv som du vill följa med pekfunktionerna

Du kan använda pekfunktioner för att välja ett motiv som du vill följa.

[Pekspårning]

Inställning av kameran

Tryck på stillbild/film/S&Q-knappen för att välja tagningsläget för stillbilder.
Ikonen visas längst upp till vänster på bildskärmen i tagningsläget för stillbilder.

1. [Fokusläge]

MENU → (Kamerainst.1) → [Fokusläge] → Välj önskad inställning bland alternativen [Enbilds-AF], [Automatisk AF], [Kontinuerlig AF] eller [Dir man. fokus].

2. [Pekfunktion]

MENU → (Installation) → [Pekfunktion] → [På].

3. [Anv. pekfunktionen]

MENU → (Kamerainst.2) → [Anv. pekfunktionen] → [Pekspårning].

Guide till hur man använder kameran

Följningsramsvisning

Om [Fokusområde] är inställd på [Brett], [Mitten], [Spårning: Brett] eller [Spårning: Mitten]

En vit ram tänds när man pekar på ett motiv på skärmen och följning är aktiverad. Ramen blir grön när man trycker ner avtryckaren halvvägs och skärpan har ställts in på motivet. Om du vill ta en bild i det läget, med skärpan inställd på motivet, så tryck ner avtryckaren helt.

Om [Fokusområde] är inställd på [Zon], [Flexibel punkt], [Utökad flexib. punkt], [Spårning: Zon], [Spårning: Flexibel punkt] eller [Spårning: Utökad flexib. punkt].

Tryck på mittknappen på styrratten för att låsa skärpeinställningsramen på plats.

Skärpeinställningsramen låses på plats. (När [Zon] är valt.)

Om du pekar på ett motiv på bildskärmen visas en följningsram och följning aktiveras.
Ramen blir grön när man trycker ner avtryckaren halvvägs och skärpan har ställts in på motivet. Om du vill ta en bild i det läget, med skärpan inställd på motivet, så tryck ner avtryckaren helt.

Följning möjlig
Följning möjlig och skärpan inställd på motivet

Peka på -ikonen eller tryck i mitten på styrratten när du vill avbryta följningen.

*Menyskärmsbilderna på den här webbsidan är förenklade för visningsändamål, och motsvarar inte exakt vad som faktiskt visas på kamerans bildskärm.